A fost semnată demararea a două obiective de infrastructură rutieră importante pentru județele Galați și Constanța

“Procesul de descentralizare a proiectelor continuă la CNAIR!”, a declarat ministrul transporturilor Sorin Gindeanu, făcând referire la semnarea de către CNAIR a două protocoale de colaborare cu autoritățile locale din județele Constanța și Galați, privind elaborarea Studiului de Fezabilitate pentru viitoarea Variantă Ocolitoare Mangalia și pentru realizarea documentației tehnice necesare realizării Drumului de legătură între DN 25 și Drumul Expres Brăila-Focșani.
Marți, 17 ianuarie 2023, au fost semnate două noi protocoale privind dezvoltarea infrastructurii rutiere între reprezentanții CNAIR și reprezentanți ai autorităților locale din Galați și Mangalia. Aceste protocoale sunt necesare demarării a două obiective de infrastructură rutieră importante pentru cele două județe dar și pentru întreaga rețea rutieră din țara noastră.
“Am semnat astăzi cu reprezentanții autorităților locale din Galați și Mangalia protocoalele necesare demarării a două obiective de infrastructură rutieră importante pentru aceste zone și pentru rețeaua rutieră din România:
• Elaborare Studiu de Fezabilitate, realizarea documentației tehnice pentru Autorizația de Construire (P.A.C.) și obținerea Autorizației de Construire (A.C.) pentru obiectivul de investiții «Drum de legatură între DN 25 și Drumul Expres Brăila – Focșani»;
• Elaborare Studiu de Fezabilitate pentru obiectivul de investiții «Varianta ocolitoare a Municipiului Mangalia».”, a precizat marți Cristian Pistol, directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).
Referitor la acest protocol, Costel Fotea, președintele CJ Galați, a ținut să sublinieze, la rândul său, importanța acestuia în cadrul unui mesaj făcut public miercuri, 18 ianuarie 2023: “Buna colaborare pe care o avem cu actualul ministru al Transporturilor, Sorin Grindeanu, aduce un nou proiect major de modernizare în județul nostru. Avem deja, de un an de zile, un parteneriat de succes cu CNAIR (Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere), iar astăzi, la București, în prezența ministrului Transportului, am semnat un protocol pentru extinderea la patru benzi a drumului dintre Hanu Conachi (județul Galați) și Nănești (județul Vrancea).
Practic, noi vom realiza, cât mai repede posibil, documentația tehnică pentru ca acest drum, care va asigura conectarea județului cu viitorul Drum Expres Brăila-Focșani și implicit cu Autostrada Moldovei, să poată obține finanțare în cadrul Programului Operațional de Transport. Colaborăm intens cu autoritățile de la București pentru a aduce investiții majore în infrastructura rutieră a județului și pentru a urgenta realizarea pașilor necesari implementării acestora. E o nouă abordare a Consiliului Județean, prin care ne implicăm direct și activ în modernizarea drumurilor naționale din județ, precum și în conectarea la infrastructura mare de transport a țării.”
CNAIR va derula procesul de accesare a finanțării din fonduri europene nerambursabile și va asigura suportul necesar cu specialiști ai companiei.