Programul Noua Casă continuă și în anul 2023 | Finanțarea se acordă în lei, pentru achiziția unei singure locuințe

Programul Noua Casă continuă și în anul 2023, cu un plafon de garanții de 1,5 miliarde de lei, au anunțat astăzi reprezentanții Ministerul Finanțelor.
Pentru al cincisprezecelea an consecutiv, Ministerul Finanțelor din țara noastră facilitează achiziția unei locuințe, alocând un plafon considerabil pentru garantarea creditelor imobiliare în cadrul acestui program, respectiv 1,5 miliarde de lei.
Propunerea de alocare de plafon pentru anul în curs, susțin reprezentanții Ministerul Finanțelor, se bazează pe o analiză a comportamentului băncilor și a beneficiarilor în anul 2022, cât și pe tendințele pieței imobiliare și a creditelor ipotecare previzionate pentru anul acesta.
“Finanțarea se acordă în lei, pentru achiziția unei singure locuințe, iar valoarea maximă a creditului care poate fi accesat este de 66.500 euro – pentru locuințe al căror preț este de maximum 70.000 euro, avansul solicitat fiind de 5% și 119.000 euro – pentru locuințe al căror preț este de maximum 140.000 euro, în acest caz avansul solicitat fiind de 15%.”, au mai precizat reprezentanții Ministerul Finanțelor.
Mai multe informații pe această temă le puteți obține dând click AICI.