Aruncarea gunoiului pe domeniul public sau fumatul în locuri neautorizate, aspru pedepsite de oamenii legii

În perioada 03 – 10 ianuarie 2023, Poliţia Locală Brăila a acţionat pe raza Municipiului Brăila, în conformitate cu competenţele conferite de Legea nr. 155/2010.
Pe linia păstrării curățeniei pe raza Municipiul Brăila, în perioada analizată, polițiștii locali brăileni au depistat şi sancţionat contravențional 6 persoane, conform H.C.L.M. Brăila nr. 400/2022.
Pentru aruncarea sau depozitarea pe domeniul public sau privat al Municipiului Brăila, precum şi în alte locuri publice, a reziduurilor de orice natură (menajere, industriale, vegetale, moloz) a bunurilor materiale de orice fel ca: utilaje, mijloace auto, tonete, chioșcuri, mese, construcții metalice, materiale de construcții de orice fel, etc., au fost depistate și sancţionate contravenţional 6 persoane, cu amenzi în valoare totală de 6.500 lei.
Astfel, o persoană a fost sancționată cu amendă în valoare de 1.500 lei, aceasta fiind depistată pe Calea Galați, la intersecție cu str. Plevna, aruncând deșeuri din carton și un sac din plastic plin cu gunoi menajer pe domeniul public, în loc neautorizat.
O altă persoană, tot din Brăila, s-a ales cu o amendă în valoare de 1.000 lei, aceasta fiind depistată pe Al. Învățătorilor aruncând o pungă din plastic plină cu gunoi menajer pe domeniul public, în loc neautorizat.
Cu amendă în valoare de 1.000 lei a fost sancționată și o altă persoană din municipiu, aceasta fiind depistată pe Calea Călărașilor, în stația de autobuz Piața Traian, aruncând gunoi menajer pe domeniul public, în loc neautorizat.
În ceea ce privește fumatul în toate spațiile publice închise, spațiile închise de la locul de muncă, mijloacele de transport în comun, locurile de joacă pentru copii, unitățile sanitare, de învățământ, precum și în cele destinate protecției și asistenței copilului conform Legii nr. 349/2002 Modificată de Legea nr. 15/2016, polițiștii locali brăileni au depistat și sancționat contravențional 2 persoane, cu amenzi în valoare de 100 lei.