Veste bună pentru fermieri | Deputatul Nicu Niță: “Schema de reducere a accizei pentru motorina utilizată în agricultură continuă și în anul 2023!”

“Schema de reducere a accizei pentru motorina utilizată în agricultură continuă și în anul 2023!”, a anunțat luni, 9 ianuarie 2023, deputatul social–democrat Nicu Niță pe o rețea de socializare.
“Ministrul PSD al Agriculturii a pregătit actul normativ care completează HG nr. 1174/2014, privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorină utilizată în agricultură.”, a mai precizat același parlamentar.
Nicu Niță a mai subliniat faptul că prin acest act normativ se vor asigura condițiile pentru acordarea, și în acest an, a ajutorului de stat fermierilor, prin reducerea accizei pentru motorina utilizată în agricultură.
“Pentru anul 2023, subvenția care se acordă fermierilor ca ajutor de stat, sub formă de rambursare, este de 1,529 lei/litru și reprezintă diferența dintre nivelul de 1.632,81 lei/1.000 litri al accizei standard pentru motorină și rata accizei reduse de 103,9059 lei/1.000 litri.”, a venit cu precizări deputatul Niță.
În finalul mesajului său către agricultori, deputatul brăilean a mai punctat faptul că ministrul PSD al Agriculturii a asigurat pentru anul 2023 suma de 500 milioane de lei de la bugetul de stat, “în așa fel încât sprijinul de care beneficiază agricultorii pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură să fie acordat și în acest an, prin aplicarea unei rate reduse de impozitare a motorinei utilizate la efectuarea lucrărilor mecanizate în sectoarele vegetal, zootehnic și îmbunătățiri funciare”.