47 de evenimente rezolvate cu brio de echipajele de intervenție din cadrul ISU “Dunărea”, doar în trei zile | 39 de intervenții rezolvate de paramedicii SMURD

În ultimele trei zile, echipajele de intervenție din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Dunărea” al județului Brăila, cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării și salvării persoanelor, precum și pentru acordarea primului ajutor calificat, au participat la 47 de evenimente.
Din numărul total de intervenții, 39 au fost ale paramedicilor SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave, două incendii în Municipiul Brăila și în localitatea Vădeni, trei deblocări de uși la locuințe și trei misiuni pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor la un colet suspect în zona Bariera Călărașilor și două accidente rutiere produse pe raza Municipiului Brăila.
Dintre cele mai importante intervenții, amintim:
În data de 06.01.2023, la ora 11:10, Detașamentul 1 de pompieri Brăila a intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu, pe str. Minerilor din municipiu. Au ars trei tomberoane din material PVC și s-a degradat peretele din apropiere. Cauza probabilă, care a dus la producerea incendiului, a fost un rest de țigară, aprins, aruncat la întâmplare.
Pe 08.01.2023, la ora 02:25, aceiași subunitate a intervenit cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD pentru limitarea și lichidarea unui incendiu la o anexă gospodărească din localitatea Vădeni. Au ars 4 mp de perete din material OSB, 6 mp acoperiș din lemn și bunurile din anexă. Cauza probabilă a fost efectul termic al curentului, generat de un conductor electric defect.
La două dintre intervențiile pentru deblocarea ușilor apartamentelor, persoanele din interior au fost găsite decedate, iar la cea de-a treia intervenție persoana a fost preluată de echipajul medical, aflat la locul intervenției, și transportată la spital.
Recomandăm persoanelor care au cunoștință de persoane vârstnice care locuiesc singure să încerce să țină permanent legătura cu acestea, iar dacă nu răspund în momentul în care încercați să-i contactați, apelați prin numărul unic de urgență 112 serviciile profesioniste.

Sursă foto: Fb. ISU „Dunarea” Braila