Jandarmii brăileni vor fi în misiune la manifestările dedicate Sărbătorii “Botezului Domnului”

Jandarmii brăileni vor asigura măsurile de ordine publică la manifestările religioase dedicate Sărbătorii “Botezului Domnului”, care se vor desfășura vineri, 6 ianuarie 2023, atât în Municipiul Brăila, cât și în alte cinci localități din județ.
În municipiu, mai multe echipaje de jandarmerie se vor afla în zona Catedralei “Nașterea Domnului”, din Bariera Călărașilor, unde va fi oficiată Sfânta Liturghie, dar și pe Esplanada Dunării, unde vor avea loc Slujba de Sfințire a Apei celei Mari și momentul aruncării și recuperării crucii din fluviul Dunărea.
Totodată, jandarmii vor însoți clerul, credincioșii și oficialitățile care se vor deplasa în procesiune pe Calea Călărașilor, de la Catedrală către Esplanadă.
Pentru aceste misiuni, jandarmii brăileni vor avea alături efective din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brăila, Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dunărea” al județului Brăila și Poliției Locale Brăila.
În județ, echipajele de jandarmerie vor fi prezente în localitățile Bărăganul, Vișani, Jirlău, Movila Miresii, Șuțești și Gropeni, unde vor avea loc, de asemenea, manifestări tradițional-religioase prilejuite de sărbătoarea Bobotezei.
“Siguranța participanților la manifestările religioase prilejuite de Sărbătoarea „Botezului Domnului” este obiectivul principal al misiunilor amintite anterior. Prezența noastră este destinată, în primul rând, prevenirii oricăror incidente, dar și combaterii posibilelor fapte antisociale.
Vă recomandăm să manifestați răbdare și să respectați indicațiile primite de la forțele de ordine.
La nevoie, puteți conta pe ajutorul colegilor noștri ori apelați numărul unic de urgență 112.”
, a precizat sergentul major Andreea Abăseacă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Județean Brăila.