Secretarul de stat Cătălin Canciu: “Mă apropii de sfârşitul anului cu convingerea că am făcut totul corect, mai ales pentru comunitatea în care trăiesc, Brăila, pe care o preţuiesc şi o respect!”

Sursă foto: Fb. Cătălin Canciu

“A mai trecut un an, unul cu multe provocări în plan profesional, care mi-au dovedit că le pot gestiona corect.
Vorbesc despre încheierea mandatului din fruntea Inspectoratului Şcolar Judeţean, un loc drag mie, unde am obţinut rezultate deosebite, şi despre numirea mea în funcţia de secretar de stat în cadrul Ministerului Antreprenoriatului şi Turismului.
Am ajuns la Bucureşti la sfârşitul lunii august. Cu multă muncă, studiu şi comunicare am reuşit să mă acomodez noii funcţii şi să îmi fac treaba bine şi de la acest nou nivel. În aceste câteva luni, am cunoscut oameni cu adevărat interesaţi ca ţara să progreseze, oameni dedicaţi şi foarte bine pregătiţi.
Mă apropii de sfârşitul anului cu convingerea că am făcut totul corect, mai ales pentru comunitatea în care trăiesc, Brăila, pe care o preţuiesc şi o respect.
Nu am spus că am făcut totul perfect, pentru că sunt un simplu om, un om care poate să-şi asume ceea ce face, mai ales atunci când greşeşte.
Am criticat constant urâţeniile citadine, tocmai pentru ca administraţia să poată îndrepta lucrurile, am făcut asta cu riscul de a părea mereu Gică contra.
Am suportat jigniri, am fost făcut în toate felurile, doar pentru că am criticat ceea ce se vede în oraş, ceea ce văd toţi brăilenii la o simplă plimbare la pas.
Ce s-a întâmplat ştiţi cu toţii: când nu sunt argumente să combaţi o opinie, arunci cu noroi!
Merg înainte, nu am să renunţ niciun moment la ideea că Brăila se va ridica, că într-o zi îşi va recâştiga măreţia!
Vreau să vă asigur că nu voi renunţa nicio secundă să-mi expun punctul de vedere, să scot în evidenţă ceea ce este incorect, chiar tragic pentru acest oraş istoric, aproape distrus de atâţia ani de administraţie socialistă.
Nu cred că există cineva care să nu-şi dorească un oraş de talie europeană, un oraş cu adevărat al anului 2023. Sunt recunoscător brăilenilor, celor care mă cunosc, dar şi celor pe care nu i-am întâlnit, dar care mi-au apreciat curajul de a spune adevărul, aşa cum îl văd atât eu, cât şi alţi colegi liberali.
A fost un an greu pentru noi toţi, criza economică generată de pandemia Covid-19 şi de războiul din Ucraina ne-a bulversat viaţa, dar sperăm să se termine totul cu bine şi să fie pace.
În final, dar nu în ultimul rând, le doresc brăilenilor în Noul An multă sănătate, prosperitate şi gânduri bune! La mulţi ani!

Cătălin Canciu, secretar de stat în Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului,
preşedintele Organizaţiei Municipale a PNL Brăila