Adin Boboc: “Îmi doresc ca 2023 să fie un an al speranţei, al gândurilor şi al faptelor bune!”

“Astăzi, 22 decembrie, am participat alături de prefect şi de invitaţi la manifestările dedicate Zilei Revoluţiei Române şi a Libertăţii. Brăila, oraş martir, poartă şi astăzi, la 33 de ani de la Revoluţia din 1989, urmele gloanţelor care au lăsat în urmă zeci de morţi şi de răniţi.
În semn de omagiu pentru jertfa celor care şi-au dat viaţa în decembrie 1989, am păstrat un moment de reculegere şi am depus coroane de flori la Troiţa Eroilor Revoluţiei din Piaţa Independenţei din municipiul Brăila.”
, a ținut să precizeze în cadrul unui Comunicat de presă emis astăzi, subprefectul Adin Boboc, membru PNL Ianca. În plus, politicianul liberal a mai amintit de participarea sa la o lecţie deschisă de istorie susținută de profesorul Ion Bărbuceanu, la Muzeul Ianca.
“Am răspuns apoi invitaţiei de a participa la o lecţie deschisă de istorie oferită, cu ocazia Zilei Revoluţiei Române, de domnul profesor Ion Bărbuceanu, la Muzeul Ianca. Domnul profesor Ion Bărbuceanu a pus bazele Muzeului Ianca în urmă cu 24 de ani, reuşind astfel să salveze de la uitare şi distrugere peste 1.000 de piese de patrimoniu. Tot de 24 de ani, coordonează în mod voluntar activitatea acestei instituţii de cultură şi, la cei 76 de ani pe care îi are, se chinuie, fără sprijin şi înţelegere din partea autorităţilor locale şi judeţene, să ţină «în viaţă» o parte din istoria oraşului Ianca.
Alături de mine în vizita făcută la Muzeul Ianca s-a aflat secretarul de stat în Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului Cătălin Canciu, în încercarea de a pune Muzeul Ianca pe harta turistică a judeţului Brăila şi de a găsi soluţii de susţinere financiară a acestei instituţii de cultură.”

Adin Boboc a mai precizat, tot în cadrul aceluiași comunicat, că a participat la Târgul caritabil de Crăciun, organizat de elevii Liceului Teoretic „Constantin Angelescu”: “Am onorat apoi invitaţia de a participa la Târgul caritabil de Crăciun, organizat de elevii Liceului Teoretic «Constantin Angelescu». Acţiunea s-a desfăşurat sub forma unei expoziţii cu vânzare de produse specific acestei sărbători, confecţionate de elevii de gimnaziu şi de liceu, care au dat dovadă de talent, creativitate şi sensibilitate, amintindu-ne astfel de copilărie şi de magia Crăciunului.
Târgul şi-a propus să ofere speranţă şi sprijin în prag de Crăciun pentru patru copii care provin din familii cu posibilităţi financiare reduse. Felicitări organizatorilor pentru această frumoasă iniţiativă de a aduce bucuria Crăciunului în casele acestor copii necăjiţi.
Târgul a avut loc în sala de sport a Liceului «Constantin Angelescu». Ce bine ar fi fost dacă şi elevii Liceului «Nicolae Oncescu» ar fi avut posibilitatea să organizeze un astfel de Târg de Crăciun, dar din păcate acest lucru nu a fost posibil, pentru că şcoala de pe Sărăţeni nu are sală de sport.”

Liberalul Boboc și-a încheiat mesajul său, exprimându-și speranța că în anul care vine, administraţia locală va oferi un sprijin real învăţământului din Ianca: “Închei cu speranţa că în anul 2023, administraţia locală va oferi un sprijin real învăţământului, iar copiii din Ianca vor deveni prioritatea numărul unu. Poate în 2023 vom avea o sală de sport pe Sărăţeni, poate vom avea o grădiniţă nouă în Ianca, pentru că în ultimii ani nu s-a construit nici una, poate vom avea treceri pentru pietoni în preajma şcolilor, poate va fi construit un gard pentru grădiniţa din Târlele Filiului, poate se va găsi o soluţie decent pentru decontarea navetei profesorilor.
Poate elevii de elită ai oraşului Ianca vor fi recompensaţi pentru meritele lor şi vor găsi un sprijin real în reprezentanţii administraţiei locale. Să nu mai ajungem în situaţia jenantă de anul acesta, când eleva care a obţinut cea mai mare medie de admitere la liceu la nivelul întregului judeţ, Cătălina Teodora Maria Pruteanu, din Ianca, nu a primit nici măcar o diplomă sau un buchet de flori. Îmi doresc ca 2023 să fie un an al speranţei, al gândurilor şi al faptelor bune! Sărbătoarea Crăciunului să vă aducă bucurii, fericire, noroc, cadouri sub brad şi oameni dragi aproape! La mulţi ani tuturor locuitorilor judeţului Brăila, în special celor din Ianca!”

Sursă foto: Adin Boboc