Fedor, câinele de nota 10 al Jandarmeriei Brăila | Prima sa misiune, meci de fotbal din cadrul Ligii a III-a

Fedor, un ciobănesc german în vârstă de 1 an și 10 luni, este primul câine de serviciu al Inspectoratului de Jandarmi Județean Brăila care a absolvit cursul de specializare cu media generală 10. Cursul s-a desfășurat la Centrul Chinologic Sibiu, în perioada august – noiembrie 2022.
„Fedor s-a pregătit intens alături de conductorul său, plutonier adjutant Giambașu Daniel, iar roadele muncii și dorința de a fi printre cei mai buni s-au transpus în carnetul de note al lui Fedor: 10, 10, 10! Specializarea obținută este patrulare – intervenție.
Astăzi, 26 noiembrie 2022, Fedor a mers pe teren, împreună cu conductorul său, la prima lui misiune: asigurarea ordinii publice la meciul de fotbal din cadrul Ligii a III-a, disputat între echipele C.S. Viitorul Ianca și A.F.C. 1919 Dacia Unirea Brăila, pe stadionul din localitatea Plopu.”
, ne-a informat sergentul major Andreea Abăseacă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Județean Brăila.
Patrupedul a stat numai cu ochii pe tribune, asigurându-se că e loc doar de fair-play printre spectatori.
“E prima misiune pentru Fedor, e foarte ager, atent la tot ce se întâmplă în jurul său, pe teren, în tribune. Notele de 10 de la curs se vor reflecta în teren, la misiuni. Cât despre el, la modul general, pot spune că e foarte inteligent și jucăuș, până la urmă are doar 1 an și 10 luni… Are obiceiul de a ascunde mingile cu care mă mai joc cu el, în pauza dintre antrenamente. Pentru a reuși să ajungi la performanța de a avea media 10 la curs, nu există altă rețetă decât multă muncă, dedicare și să-l privești pe câine ca pe un prieten și coleg, nu ca pe un simplu animal.”, spune plt. adj. Giambașu Daniel.

Daniel are o vechime de aproximativ 20 de ani în Jandarmerie, iar de peste 17 ani este conductor câine de serviciu.
Alți doi câini de serviciu ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Brăila s-au apropiat de media generală 10, la cursul de specializare desfășurat anul trecut, la Sibiu. Este vorba despre “Jack” și “Lord”, doi ciobănești belgieni malinois, în vârstă de 3 ani, care au absolvit cursul cu media 9,97, respectiv 9,75 – categoria I de performanță.
„Să nu o uităm pe Tuda, frumoasa patrupedă din rasa ciobănesc german varietate neagră, pe care ați văzut-o în nenumărate rânduri la misiuni de asigurare a ordinii publice ori la alte evenimente publice.”, a ținut să ne reamintească sergentul major Andreea Abăseacă, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Județean Brăila, despre frumoasa Tuda, despre care am scris când a fost vorba despre participarea sa la diferite acțiuni.

Sursă foto: Inspectoratul de Jandarmi Județean Brăila