7 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 3.500 lei, pentru tulburarea ordinii și liniștii publice în municipiu

În perioada 15 – 22.11.2022, Poliţia Locală Brăila a acţionat pe raza Municipiului Brăila, în conformitate cu competenţele conferite de Legea nr. 155/2010. Referitor la tulburarea ordinii și liniștii publice, polițiștii locali brăileni au constatat şi aplicat 7 sancţiuni contravenţionale în valoare de 3.500 lei, conform Legii nr. 61/1991R.
Pentru tulburarea, fără drept, a liniștii prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect, ori prin strigăte sau larmă, a fost depistată și sancționată contravențional o persoană din Galați, cu amendă în valoare de 1.000 lei, pentru tulburarea liniștii publice prin muzică dată la intensitate mare, dintr-un autoturism.
Pentru scrierea sau desenarea, fără drept, pe pereții clădirilor, pe garduri sau pe obiecte de folosință comună aflate în locuri publice, deterioarea prin orice mijloc a acestora, precum și dezlipirea sau distrugerea, fără drept, a reclamelor, anunțurilor și afișelor legal expuse în locuri anume destinate, au fost depistate și sancționate contravențional 2 persoane, cu amenzi în valoare de 500 lei.
Pentru refuzul unei persoane de a furniza date pentru stabilirea identității sale sau de a se prezenta la sediul poliției, la cererea justificată a organelor de menținere a ordinii publice, aflate în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au fost depistate și sancționat contravențional 4 persoane, cu amenzi în valoare de 2.000 lei.