Slujbă de binecuvântare a lucrărilor de pictură, în tehnică fresco, realizate la noua biserică cu hramul “Adormirea Maicii Domnului”, din Parohia Gropeni

Duminică, 20 noiembrie 2022, credincioşii parohiei Gropeni, din judeţul Brăila, au participat la slujba de binecuvântare a lucrărilor realizate la noua biserică cu hramul “Adormirea Maicii Domnului”.
Slujba a fost oficiată de către Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, în prezenţa ctitorilor, a autorităţilor locale şi a numeroşi credincioşi, între care copii şi tineri atât din Gropeni, cât şi din localităţile învecinate.
“Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Casian a oferit noii biserici antimisul sfinţit și a binecuvântat cu agheasmă icoanele şi pereții locaşului de cult.

După momentul binecuvântării cu agheasmă, ierarhul Dunării de Jos a adresat celor prezenţi un cuvânt de învăţătură în care a vorbit despre edificarea unui locaș de închinare, evidenţiind bucuria acestei comunităţi de credincioși harnici care au dorit foarte mult să aibă încă o biserică. Toţi copiii prezenți la slujbă au primit iconiţe şi daruri din partea ierarhului Dunării de Jos.

La final, arhipăstorul Dunării de Jos a vizitat casa-muzeu amenajată într-un spaţiu în apropierea locaşului de cult, ce cuprinde obiecte vechi tradiţionale şi piese vestimentare populare, colecţionate de preotul paroh de la câţiva buni credincioşi, unele dintre aceste valoroase obiecte cu o vechime foarte mare.”, a relatat despre acest eveniment preotul consilier Rareş Bucur, purtătorul de cuvânt al Eparhiei Dunării de Jos.
Piatra de temelie a noii biserici, cu hramul “Adormirea Maicii Domnului”, a fost aşezată de Arhiepiscopul Dunării de Jos la data de 17 februarie 2005.
Lucrările de construcţie la noul locaş de cult s-au desfăşurat în perioada 14 aprilie 2005 – 23 iulie 2018, iar de la 1 martie 2019, au început lucrările de pictură în tehnică fresco.

Sursă foto: Fb. Arhiepiscopia Dunării de Jos