Deputatul Nicu Niță (PSD), după vizita istorică în Regatul Cambodgiei: „Este prima delegație oficială a Grupului parlamentar de prietenie care a vizitat Regatul Cambodgiei în istoria celor aproape 60 de ani de relații bilaterale”

Deputatul social democrat Nicu Niță a fost, de curând, într-o vizită de lucru în Regatul Cambodgiei, făcând parte din Grupul parlamentar de prietenie România – Regatul Cambodgiei. Despre acest eveniment important, parlamentarul brăilean relatează personal într-un comunicat făcut public luni pe pagina sa de facebook.
„Grupul parlamentar de prietenie România – Regatul Cambodgiei a efectuat o vizită de lucru în perioada 21 – 26 octombrie 2022 în Regatul Cambodgiei.
În calitate de președinte al grupului de prietenie România – Cambodgia am condus delegația oficială alături de colegul deputat Eugen Neață, membru al grupului de prietenie, deputatul Dumitru Rujan și domnul Simion Lucian Eduard consilier în cadrul Senatului României și fost deputat.
Este prima delegație oficială a Grupului parlamentar de prietenie care a vizitat Regatul Cambodgiei în istoria celor aproape 60 de ani de relații bilaterale.
În cadrul întrevederilor cu oficialii Regatului Cambodgia au fost vizate mai multe subiecte de interes pentru ambele state.
Au fost prezentate pe larg atracțiile și oportunitățile de investiții din zonă, subliniind potențialul turistic, agricol, comercial, logistic și pregătire al personalului. Principalele motive pentru a investi în Siem Reap sunt date de: creșterea economică susținută, susținerea guvernamentală a afacerilor, taxe și impozite moderate, securitate și stabilitate, accesibilitate și conectivitate, dezvoltarea zonei, resursa umană și standardul ridicat de mediu.
Discuțiile au vizitat și oportunitățile de dezvoltare a relațiilor economice dintre România și Regatul Cambodgiei prin investiții directe și transfer de tehnologie în domenii necesare dezvoltării Cambodgiei. De asemenea, au fost vizate elemente cu privire la intensificarea turismului între cele două state, având în vedere siturile care se află incluse în patrimoniul mondial UNESCO din ambele țări.
Un subiect important a vizat dezvoltarea cooperării parlamentare, prin dezvoltarea contactelor la nivelul reprezentanților celor două Parlamente și prin promovarea diplomației parlamentare ca mijloc necesar pentru întărirea și aprofundarea relațiilor bilaterale.
În cadrul întrevederii au fost reiterate bunele relații dintre România și Regatul Cambodgiei, subliniindu-se că există interese comune pentru dezvoltarea relațiilor bilaterale, ceea ce creează oportunitatea dezvoltării relațiilor la nivel guvernamental între cele două state.
La finalul discuțiilor oficiale din cadrul vizitei am adresat invitația oficială Președintelui Grupului parlamentar de prietenie din Adunarea Națională a Cambodgiei pentru a realiza o vizită oficială în România, anul viitor, preferabil în intervalul aprilie-mai 2023.”, a precizat despre acest eveniment deputatul brăilean Nicu Niță.

Sursă foto: Fb. Nicu Niță