Amenzi în valoare de 16.500 lei aplicate de polițiștii locali celor care fac picnic în loc neautorizat sau aruncă gunoaie și coji de semințe pe domeniul public

În perioada 01 – 09.11.2022, Poliţia Locală Brăila a acţionat pe raza Municipiului Brăila și a constatat şi aplicat 183 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 188.560 lei.
În perioada analizată, pe linia păstrării curățeniei pe raza Municipiului Brăila, polițiștii locali au depistat şi sancţionat 14 persoane, cu amenzi în valoare de 16.500 lei conform H.C.L.M. Brăila nr. 400/2022.
Ca atare, pentru aruncarea sau depozitarea pe domeniul public sau privat al Municipiului Brăila, precum şi în alte locuri publice, a reziduurilor de orice natură (menajere, industriale, vegetale, moloz) a bunurilor materiale de orice fel ca: utilaje, mijloace auto, tonete, chioșcuri, mese, construcții metalice, materiale de construcții de orice fel, etc., au fost depistate și sancţionate contravenţional 7 persoane, cu amenzi în valoare de 9.500 lei.
Astfel, un brăilean a fost sancționat cu amenzi în valoare de 3.500 lei, acesta fiind depistat în zilele de 05/06.11.2022 depozitând mai multe deșeuri și mobilă deteriorată pe domeniul public, în loc neautorizat.
O altă persoană, tot din Brăila, a fost sancționată cu amendă în valoare de 1.000 lei, aceasta fiind depistată în Parcul Monument, aruncând o pungă din plastic plină cu gunoi menajer pe domeniul public, în loc neautorizat.
Un alt brăilean a fost sancționat tot de polițiștii locali cu amendă în valoare de 1.000 lei, acesta fiind surprins aruncând un sac din rafie plin cu gunoi menajer pe domeniul public, în loc neautorizat.
Pentru aruncarea pe domeniul public sau privat al Municipiului Brăila a ambalajelor, a deșeurilor și a gunoaielor de orice fel (hârtii, pliante, resturi de țigări, gumă de mestecat, semințe ori coji ale acestora) au fost depistate și sancţionate contravenţional 6 persoane, cu amenzi în valoare de 6.000 lei.
Pentru fumatul în toate spațiile publice închise, spațiile închise de la locul de muncă, mijloacele de transport în comun, locurile de joacă pentru copii, unitățile sanitare, de învățământ, precum și în cele destinate protecției și asistenței copilului conform Legii nr. 349/2002 Modificată de Legea nr. 15/2016, a fost depistat și sancționat contravențional un bărbat din Brăila cu amendă în valoare de 100 lei, acesta fiind depistat fumând într-un părculeț de joacă pentru copii.
Pentru desfășurarea activităților de picnic în afara zonelor special amenajate pentru activități de picnic, conform Legii nr. 54/2012, a fost sancţionată contravenţional o persoană tot din Brăila, cu amendă în valoare de 1.000, aceasta fiind depistată în timp ce efectua activități de picnic pe Șoseaua Focșani.