Pentru implicarea lor decisivă, cei trei jandarmi, care au găsit fetița din Corbeni, dată dispărută, au fost avansați în gradul următor în mod excepțional

Cei trei jandarmi care au făcut parte, alături de un polițist, din echipa care a găsit fetița dispărută în data de 28 octombrie, din localitatea Corbeni, au fost avansați înainte de termen, în mod excepțional, de către inspectorul șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean Brăila, colonel Nicolae Iulian Albăceanu.
Este pentru prima dată în istoria unității, când au loc astfel de avansări în gradul următor. Evenimentul a avut loc luni, 31 octombrie 2022, la sediul inspectoratului.
Cătălin Lipan și Stelian Valentin Piroșcă au fost avansați de la gradul de plutonier la cel de plutonier major, iar Iulian Dima, de la cel de sergent major la plutonier.
Cei trei subofițeri au fost felicitați de comanda unității, fiind un moment unic în cariera lor, până în acest moment.
Plutonier major Stelian Valentin Piroșcă și plutonier Iulian Dima au declarat că a fost prima misiune de acest gen la care au participat, în timp ce plutonier major Cătălin Lipan susține că este la cea de-a doua misiune, ambele cu final fericit.
Reamintim că în data de 28 octombrie 2022, o femeie din localitatea brăileană Corbeni a sesizat prin apel 112 că fiica sa, în vârstă de 5 ani, a dispărut de la domiciliu, în aceeași zi, și nu a mai fost găsită. Jandarmii brăileni au fost solicitați la acțiunea de căutare. Minora, în vârstă de 5 ani, a fost găsită de o echipă formată din 3 jandarmi și un polițist, la o fermă de la marginea localității Corbeni. Aceasta era teafără și nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.
Acțiunea de căutare a minorei dispărute a fost coordonată de prefectul județului Brăila, Iulian Timofei, asistat de inspectorul șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean Brăila, colonel Iulian Albăceanu.
La acțiune au participat forțe din cadrul Ministerului Afacerilor Interne – polițiști, jandarmi, pompieri -, voluntari și localnici.