Sfinţirea bisericii „Adormirea Maicii Domnului”, din Silistraru, prilej de mare înălțare spirituală | Generalul (r) prof. dr. Eugen Bădălan a primit distincţia eparhială ”Vrednicia andreiană”

Miercuri, 26 octombrie 2022, în marea zi de sărbătoare creștin–ortodoxă, a Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, localitatea Silistraru, comuna Traian, din judeţul Brăila, a primit vizita Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, cu prilejul sfinţirii bisericii cu hramul „Adormirea Maicii Domnului”, din acest sat brăilean.

Programul a debutat cu o slujbă de târnosire a bisericii, săvârşită de către chiriarhul Dunării de Jos, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, în prezenţa ctitorilor şi a autorităţilor locale, precum şi a multor copii şi credincioşi din parohie şi din împrejurimi. Cu această ocazie, pentru cei prezenți la acest eveniment spiritual deosebit, momentul trecerii prin Sfântul Altar, după sfințire, și închinarea la Sfânta Evanghelie, Sfânta Cruce și Sfânta Masă, au reprezentat momente de evlavie, de bucurie şi de emoție sfântă.

„După slujba de sfințire, a fost săvârşită Sfânta Liturghie, pe un podium special amenajat în apropierea bisericii, în prezenţa credincioşilor, mulți dintre aceștia veniți special din alte localități pentru a participa la acest important eveniment bisericesc.
La Sfânta Liturghie, au fost prezenţi şi elevi de la mai multe şcoli din localităţile învecinate, îmbrăcaţi în costume tradiţionale, mulţi dintre aceştia fiind împărtăşiți cu Sfintele Taine la momentul cuvenit de Arhipăstorul Dunării de Jos.
În cuvântul de învăţătură, Părintele Arhiepiscop a explicat sensurile duhovniceşti ale sfinţirii bisericii şi a vorbit despre viaţa şi lucrarea minunată a Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir. Pentru implicarea în lucrările de restaurare a locaşului de cult, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian a acordat preotului paroh Marian Damian rangul de sachelar.”
, a relatat despre acest eveniment preotul consilier Rareş Bucur, purtătorul de cuvânt al Eparhiei Dunării de Jos.

În semn de binecuvântare şi preţuire pentru sprijinirea lucrărilor de înfrumuseţare a bisericii, generalul (r) prof. dr. Eugen Bădălan, fiu al satului, a primit din partea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, distincţia eparhială ”Vrednicia andreiană”.
La finalul evenimentului, Arhiepiscopul Dunării de Jos a săvârşit o slujbă de pomenire pentru ctitorii, preoţii şi binefăcătorii acestei comunităţi săteşti din judeţul Brăila, trecuţi la cele veşnice.

Sursă foto: Fb. Arhiepiscopia Dunării de Jos