Prefectul Iulian Timofei continuă audiențele publice în mediul rural | Întâlnire cu cetățenii din satul Lanurile

Prefectul Județului Brăila, Iulian Timofei, continuă seria audiențelor publice cu cetățenii din mediul rural, prin întâlniri directe, față în față.
Următoarea astfel de întrevedere este programată pentru ziua de luni, 24 octombrie 2022, la sediul Casei de Cultură din satul Lanurile, unde sunt așteptați, în principal, membrii comunității rome din localitate.
Sesiunea de audiențe începe la ora 10:30 și va dura în funcție de numărul persoanelor care se vor înscrie la audiență.

”Așa cum am promis, continuăm derularea audiențelor în mediul rural: voi avea discuții cu membrii comunității rome din localitatea Lanurile. Am avut o discuție prealabilă cu o parte dintre aceștia, iar problemele ridicate vizează aspecte ce țin de sfera fondului funciar. Practic, trebuie rezolvată din punct de vedere juridic proprietatea terenului de sub casă pentru că unii sunt proprietari pe casă, plătesc taxe şi impozite, dar nu şi pe teren. Aceste probleme sunt specifice cam în toate comunităţile de romi. Alături de mine, la audiență vor fi prezenți și funcționari publici din aparatul de specialitate al Instituției Prefectului Județul Brăila. Vom analiza cu maximă atenție fiecare caz în parte, astfel încât să putem avea, la final, o soluție atât pentru probleme asemănătoare, dar și pentru spețe individuale.”

a declarat prefectul Iulian Timofei

Viitoarele întâlniri cu reprezentantul Guvernului în teritoriu vor fi anunțate din timp, atât pe pagina web a Instituției Prefectului Județul Brăila, cât și pe cele ale primăriilor unde vor fi susținute audiențele.