„Folk de Seară”, spectacol la Casa de Cultură a Municipiului Brăila

Vineri, 14 octombrie 2022, începând cu ora 18:00, Casa de Cultură a Municipiului Brăila invită, în atmosfera intimă asigurată de Casa Memorială „Petre Ştefănescu-Goangă”, la un recital de muzică folk oferit de membrii grupului „Generaţii”, coordonat de prof. Dumitru Popescu.
Recitalul va fi susținut de Luca Mototolea, Ioan Tudosie, David Toader, Daniela Popa, Denisa Bîtcă, Nicolaie Buțea, Diana Popa, Sofia Bursuc, Iasmina Munteanu, Ioana Axente, Andreea Bobotan, Eva Bianu, Ioana Tăbârcă și Adnana Vasile.
Creat din dorinţa de a promova şi perpetua muzica folk în rândul publicului brăilean de orice vârstă, evenimentul se doreşte a fi o incursiune în tainele muzicii folk, muzică ce a inspirat generaţii întregi.
Astfel, cu o notă personală adăugată fiecărui cântec, generaţii mai mici sau mai mari de folk-işti vor susţine un recital cu piese mai vechi sau mai noi din folk-ul autentic autohton sau internaţional.
Grupul folk „Generaţii”, condus de profesorul Dumitru Popescu, activează la Casa de Cultură a Municipiului Brăila din anul 1998.
Grupul este constituit din copii şi tineri cu vârste cuprinse între 8 şi 25 de ani, toţi membri ai Cercului de Chitară ce-şi desfăşoară activitatea în cadrul instituţiei culturale, motivaţia lor principală fiind bucuria de a cânta şi de a fi împreună.