Femeie, rătăcită în pădure, salvată de un operator call-center, care i-a apelat numărul de telefon aleatoriu, și de doi polițiști trimiși în misiune

O femeie, în vârtă de 85 de ani, a fost salvată, ca prin minune, dintr-o pădure unde se rătăcise. Culmea norocului său a fost apelul unui operator call-center, care tocmai o contactase la întâmplare pentru ca să îi prezinte o ofertă a unei companii de telefonie.
Despre ce s-a întâmplat mai departe și cine, sau cum, a fost salvată femeia rătăcită în pădure, relatează cu lux de amănunte reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne pe Facebook.
„Operatorul unui call-center a apelat în mod aleatoriu un număr de telefon, pentru a prezenta oferta unei companii de telefonie.
– Bună ziua, vă deranjăm cu o ofertă foarte avantajoasă! Dumneavoastră aveți o cartelă, nu v-ar interesa să treceți pe abonament?
– Nu știu, mamă, ce e aia. Am 85 de ani, nu mă pricep la ce zici. Acum nici nu știu pe unde sunt, că nu prea mai văd bine. Sunt pe undeva pe lângă sat.
– Adică v-ați rătăcit?
– Da! Cred că m-am rătăcit… Am luat-o pe o scurtătură și acum nu știu unde am ajuns.
– Rămâneți unde sunteți! Sun eu acum la 112, sigur vă ajută oamenii de-acolo!
Operatorul a sunat imediat la numărul de urgență, a comunicat toate datele deținute, dar și pe cele relatate de femeie, reținând că localitatea ar fi un sat a cărui denumire începe cu litera “F” dintr-o zonă de munte, atât.
– Numărul de telefon este acesta și o cheamă…
Cei din dispecerat au dat imediat alerta către polițiștii din județ.
– Avem o femeie de 85 de ani care s-a rătăcit. Știm că stă într-un sat care începe cu litera F, este într-o zonă de munte. Femeie se numește… și are numărul de telefon…, noi am încercat să o apelăm, dar nu răspunde.
Valentin și Andrei au fost cei care au făcut imediat conexiunea dintre datele oferite prin apelul 112și persoana căutată.
– Știm noi despre cine e vorba, plecăm acum în căutarea ei! O sunăm și noi, poate ne răspunde, să sperăm că nu i se termină bateria.
După 40 de minute de căutări, femeia a fost găsită. Le-a spus polițiștilor că, deși nu mai vede bine, reușise să ajungă la rude în centrul satului, iar când a plecat spre casă a luat-o pe o scurtătură, așa cum făcuse de atâtea ori, dar s-a rătăcit în pădure. La telefon nu a mai răspuns pentru că de panică nu mai nimerea să apese pe taste.
Polițiștii au condus-o acasă și din fericire nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.”
Bucuroasă că a fost salvată de cei doi polițiști, femeia nu a uitat însă să îi roage pe cei doi oameni ai legii să păstreze secretă pățania sa față de proprii copii:
„- Când vin copiii de la oraș, să nu le spuneți, că mă ceartă.
– Dar de ce nu vă mutați la ei? Stați singură aici? Cum vă descurcați?
– Ei tot îmi spun să merg acolo, dar nu vreau. Dacă plec, aici cine rămâne? Cum să-mi las casa goală?
– Nu vă e greu?
– Mai greu e dacă plec de aici. Mult mai greu.”
Și cum o faptă bună atrage după sine o altă faptă bună, oamenii legii i-au promis bătrânei că o vor vizita din când în când pentru a se asigura că este bine:
„- Să știți că o să venim să vă mai vedem.
– Aici sunt, mama. Aici mă găsiți.”
Această întâmplare a fost una cu un final fericit, la care au contribuit mai multe persoane care au dat dovadă în primul rând de omenie dar și care fac cinste uniformei pe care o poartă. Felicitări atat operatorului call-center dar și celor doi polițiști, pentru care cuvântul „datorie” este literă de lege.

Sursă foto: Fb. Ministerul Afacerilor Interne, Romania