Deputat brăilean prezent la cea de-a doua ediție a Conferinței LEADER UE-Moldova

În perioada 6-7 octombrie 2022, s-a desfășurat în Republica Moldova cea de-a doua ediție a Conferinței LEADER UE-Moldova, la care a participat și deputatul Alexandru Popa, președintele PNL Brăila, împreună cu mai mulți parlamentari din cadrul Comisiei de Agricultură a Camerei Deputaţilor.
Referior la acest eveniment, parlamentarul brăilean a ținut să precizeze în cadrul unui comunicat de presă, emis astăzi, faptul că această conferință a fost organizată în cadrul Programului „EU4Moldova: Comunități Locale”, o inițiativă a UE care este axată pe dezvoltarea comunităților.
„La acest eveniment au participat reprezentanții unor Grupuri de Acțiune Locală (GAL-uri) din Republica Moldova, ai unor GAL-uri din Europa, autorități din UE și non-UE, precum și rețele europene LEADER.
Evenimentul a fost gândit ca un schimb de experiență în cadrul căruia Grupurile de Acțiune Locală și partenerii locali și internaționali au discutat despre provocările legate de dezvoltarea comunităților rurale și despre diverse soluții aplicate la nivel local în acest domeniu. 
Au fost o serie de ateliere de lucru tematice în care ne-am împărtășit experiența și am avut ocazia să ne cunoaștem mai bine și să găsim diverse modalități de colaborare.”
, a mai precizat deputatul Popa în același comunicat.