Emoții și bucurie la Inspectoratul de Jandarmi Județean Brăilă | 14 subofițeri, recrutați din sursă externă, au depus astăzi jurământul militar, jurând credință țării

Astăzi, 7 octombrie 2022, la sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Brăila s-a desfășurat Ceremonia de depunere a jurământului militar de către 14 subofițeri recrutați din sursă externă.
La eveniment au fost prezenți prefectul județului, Timofei Iulian, reprezentanți ai structurilor teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne, precum și oficialități publice locale.

Potrivit precizărilor sergentului major Andreea Abăseacă, purtător de cuvânt al I.J.J. Brăila, din public, de asemenea, au făcut parte familiile celor proaspăt încadrați în sistemul militar, prezența acestora dublând emoția evenimentului.
În fața Drapelului de luptă al unității, într-un singur glas, subofițerii au jurat credință țării, iar comandantul Inspectoratului de Jandarmi Județean Brăila, col. Albăceanu Nicolae – Iulian, a ținut o alocuțiune despre semnificația depunerii jurământului militar.
“Eu,… Jur credinţă patriei mele, România. Jur să-mi apăr ţara chiar cu preţul vieţii. Jur să respect Constituţia, legile ţării şi regulamentele militare. Aşa să-mi ajute Dumnezeu !” este jurământul pe care l-au făcut astăzi cei 14 militari.

La rândul său, prefectul județului Brăila, colonel (r) Timofei Iulian, a luat cuvântul, adresându-se, în special, celor 14 subofițeri:

“Ziua depunerii jurământului militar, a jurământului de credință față de țară și de această armă, este unică pentru fiecare. Este un moment care am convingerea că vă va deschide ochii și sufletul pentru ceea ce va urma: un drum presărat de provocări, câteodată poate și anevoios, dar vă asigur că va fi și plin de satisfacții profesionale. Veți fi în slujba cetățenilor, iar așteptările acestora sunt mari. De modul în care veți acționa în misiunile încredințate va depinde siguranța comunităților pe care le veți proteja. Nu în ultimul rând, modul în care vă veți comporta va fi decisiv în consolidarea încrederii cetățenilor în instituțiile din sistemul de ordine publică. Vreau să fiți conștienți de un lucru: alegerea pe care v-ați asumat-o implică o conduită ireproșabilă, pregătire continuă, profesionalism și integritate în munca de zi cu zi. Cu ocazia depunerii Jurământului militar, vă felicit și vă urez mult succes în activitate! Fiţi demni de acest legământ! Dumnezeu să vă ajute!”

Serviciul religios a fost oficiat de preotul militar al Garnizoanei Brăila, Cristian Ion.
Evenimentul s-a încheiat prin defilarea Statului Major și a detașamentelor de jandarmi ale unității, sub privirile emoționante ale rudelor jandarmilor încadrați recent.

Sursă foto: Fb. Inspectoratul de Jandarmi Județean Brăila & Fb. Iulian Timofei