Ligia Deca este noul ministru al Educației

Foto: Captură video

Ligia Deca a fost învestită astăzi ministru al Educației, după demisia lui Sorin Cîmpeanu, care a fost ministrul Educației în perioada 23 decembrie 2020 – 29 septembrie 2022.
„Doamnă ministru, vă doresc mult succes și vă felicit pentru această poziție de ministru în Guvernul Ciucă. (…) Ne dăm seama cu toții că dacă vorbim despre educație, despre învățământ, suntem într-un moment foarte important.
Sunt încredințat că proiectul România Educată nu doar că va merge mai departe, ci va merge mai departe cu noi energii și cred, sper, cu noi susțineri atât din spațiul politic, cât și din spațiul învățământului și din spațiul public la modul general.
Este realmente un proiect de țară, este un proiect de țară de care România are foarte multă nevoie. O națiune fără un sistem de educație performant are puține șanse în lumea de astăzi care devine din ce în ce mai complicată.”
, a declarat Klaus Iohannis, președintele României, după ce Ligia Deca, fost consilier prezidențial, a fost învestită ministru al Educației.
„Doamna Ligia Deca este un foarte bun profesionist, cu o vastă experiență în domeniul educației. A gestionat proiectul România Educată în procesul de consultare și cunoaște foarte bine toate prevederile din noile legi ale educației. Este, așadar, în măsură să continue acest amplu proiect, astfel încât să putem respecta calendarul de aprobare pentru propunerile legislative.”, a spus și premierul Nicolae Ciucă în mediul online, după participarea sa la ședința Biroului Politic Național al PNL, unde s-a și luat decizia de a fi propusă Ligia Deca, ca ministru al Educației.
Premierul și-a exprimat, de asemenea, încrederea că, până la finalul lunii octombrie a acestui an, legile educației vor ajunge în Parlament pentru a fi dezbătute și ulterior votate, pentru că în opinia sa, „România educată trebuie să devină o realitate!”.
Ligia Deca este al 29-lea ministru al Educației din ultimii 32 de ani.