Participare meritorie a corului mixt „Trison” la Festivalul Internațional „We Are Singi(ng)Dunum”, din Belgrad

Corul mixt „Trison”, dirijat de profesorii Marcica şi Ştefan Lupu, a participat, în perioada 23-24 septembrie 2022, ca unic reprezentant al Brăilei, la Festivalul Coral Internaţional „We Are Singi(ng)Dunum”, Belgrad, Serbia.
Prestigiosul cor din cadrul Şcolii Populare de Arte şi Meserii „Vespasian Lungu” Brăila a susţinut concerte de muzică religioasă şi laică în ambele zile, alături de alte ansambluri din Portugalia, Serbia şi România, primind placheta festivalului în cadrul ceremoniei de final.

Gigi-Cristian Morozan, managerul Şcolii Populare de Arte şi Meserii „Vespasian Lungu” a ținut să mulțumească personal celor care au facilitat deplasarea în Serbia a corului brăilean: „Mulţumim pentru sprijinul acordat de Compania de Utilităţi Publice «Dunărea» Brăila, domnului director general – ing. Silviu Mangiurea şi domnului director economic – ec. Ionel Avram, prin sponsorizarea transportului. Transmitem felicitări şi mulţumiri, atât domnilor profesori dirijori, cât şi membrilor corului şi le dorim multe reuşite în continuare.”

În fiecare an, mii de cântăreți din toată lumea se întâlnesc la festivaluri corale și competiții internaționale, organizate de „We Are Singing”, acestea fiind desfășurate în diferite state ale Europei.
Festivalul coral „We Are Singi(ng)Dunum” este o competiție destinată corurilor și ansamblurilor vocale de toate genurile, tipurile și dimensiunile – de la coruri bisericești la trupe vocale. În cadrul festivalului toate ansamblurile participante trebuie să susțină un program de 20 de minute. Punctul culminant al Festivalului îl reprezintă momentul în care corurile participante se reunesc pentru a repeta și a cânta într-un cor imens.