„CASA MARE BRĂILA”, eveniment destinat iubitorilor de tradiții și obiceiuri românești

Sâmbătă, 24 septembrie 2022, în cadrul Bibliotecii Județene „Panait Istrati” va avea loc evenimentul sub titlul „CASA MARE BRĂILA”. Alături de invitații sosiți din țară, brăilenii iubitori de tradiții vor putea participa, începând cu ora 12:00, la lansarea albumului „IA românească – veșmânt, strai, podoabă”, autor dr. Ion Cherciu, etnograf.
Va prezenta Dragoș Adrian Neagu, directorul Bibliotecii Județene și Paul Buța, meșter popular. Programul zilei continuă cu o expoziție de cămăși românești și un spectacol artistic susținut de Ansamblul Folcloric „Țara Vrancei”, condus de Maria Murgoci.
La ora 16:30, brăilenii sunt așteptați la Secția de Etnografie a Muzeului Brăilei la „Șezătoarea dunăreană”, unde se vor desfășura ateliere, întâlniri, discuții cu meșterii populari și se pot vizita colecțiile etnografice ale muzeului.
Ansamblul Folcloric „Măxineanca” și Grupul vocal folcloric „Chiralina” vor oferi publicului, prezent la acest eveniment, un spectacol de cântece și dansuri tradiționale.
Evenimentul „CASA MARE BRĂILA” este organizat de „Poveștile IEI” și „Altițe de Galați” cu sprijinul Bibliotecii Județene „Panait Istrati”, al Muzeului „Carol I” și al Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Brăila.