VIDEO | Costică Buceschi – noul antrenor principal al panterelor albastre de la HC Dunărea Brăila

Astăzi, la Sala Polivalentă, în cadrul unei conferințe de presă Adrian Manole, președintele HC Dunărea Brăila, l-a prezentat pe noul antrenor principal Costică Buceschi, care a mai activat la clubul brăilean în perioada 2015 – 2017, timp în care echipa sa a învins CSM București (câștigătoarea Champions League la acea dată) și a reușit să obțină o medalie de argint în Liga Florilor, în sezonul 2016 – 2017.
„Decizia de a schimba antrenorul a fost luată analizând cu stafful tehnic, perioada de pregătire și meciurile din primele etape. (…) Cred eu că este o alegere foarte bună. Domnul profesor va face echipă cu domnul Cristi Preda, care va fi antrenorul secund al echipei.”, a declarat jurnaliștilor Adrian Manole.
Costică Buceschi, de-a lungul carierei sale, a obținut rezultate deosebite, cele mai bune înregistrându-le alături de CS Minaur Baia Mare, o medalie de aur în 2014, trei medalii de argint în 2013, 2017 și 2021, și două Supercupe ale României în 2013 și 2014. El a fost, de asemenea, și antrenorul secund al echipei naționale a României cu care, în decembrie 2015, a câștigat medalia de bronz la Campionatul Mondial din Danemarca. Costică Buceschi a antrenat în 2021 echipa turcă Kastamonu Belediyesi GSK, formație cu care a cucerit SuperCupa Turciei și cu care a participat în Liga Campionilor. După despărțirea de Kastamonu, acesta a primit oferta de a fi selecționerul reprezentativei de handbal feminin a Turciei, echipă pe care va continua să o antreneze în paralel cu cea a HC Dunărea Brăila.
“Mă bucur, în primul rând, că am revenit la Brăila. Am avut o experiență foarte frumoasă. În cei doi ani în care am muncit aici, rezultatele au fost bune și foarte bune. Multe lucruri s-au shimbat de când am plecat. Multe lucruri în bine, în ceea ce privește infrastructura și nu numai. Ce este acum la echipă, mi-aș fi dorit să găsesc prima oară când am venit, dar așa au fost lucrurile atunci.” a declarat noul antrenor principal al HC Dunărea Brăila, Costică Buceschi.
În ceea ce privește jucătoarele clubului brăilean, noul antrenor a ținut să sublinieze faptul că lotul actual este format din jucătoare foarte bune, însă principalele probleme avute au fost accidentările suferite de unele dintre ele în sezonul trecut, Buceschi fiind însă optimist din acest punct de vedere: „Lucrurile, ușor-ușor, încep din punctul ăsta de vedere să intre în normal. Fetele încep să se pregătească normal cu echipa. Mai avem câteva jucătoare importante pe care le așteptăm să intre la antrenamente cu noi, în următoarea perioadă. Prima va fi Aneta Udriștioiu care, de săptămâna viitoare, va reveni și ea la antrenamente.”
Întrebat despre meciurile viitoare ale echipei brăilene, antrenorul principal a declarat că: „Va fi foarte greu, pentru că acum campionatul este mult mai echilibrat și mult mai dificil. Sunt multe echipe în România care au același obiectiv ca și noi. Așa este în sport. Trebuie să îți pui obiective mărețe și să încerci să le obții și să faci tot ce este posibil să ajungi acolo unde ne dorim cu toții.”
Speranțe în obținerea unor rezultate foarte bune are și vicepreședintele clubului HC Dunărea Brăila, Marian Jinca-Buzatu: „Ne dorim foarte mult să performăm împreună. Echipa arată foarte bine în acest moment. Am reușit să recuperăm din accidentările celor două fete care au și intrat deja în ultimele două meciuri, atât Maria Kanaval cât și Jessica Quintino. Ca proiect, împreună cu domnul profesor ne dorim să performăm, ne dorim să ajungem pe podium la finalul campionatului și, cu această ocazie, îi urăm succes și bine ați venit!”
Bun venit i-a urat noului antrenor și directorul tehnic Ionel Radu: „În primul rând, vreau să îi mulțumesc domnului Buceschi și îi urez bun venit la Handbal Club Dunărea Brăila. Ne dorim ca, împreună, să obținem rezultate foarte bune în plan sportiv, în perioada următoare, care să mulțumească iubitorii de handbal din Brăila și nu numai.
De asemenea, în proiectul nostru pe care vrem să îl dezvoltăm cu HC Dunărea Brăila, să nu uităm și de echipa de divizie. Cred că dumnealui își dorește foarte mult să lucreze cu jucătoare din România, motiv pentru care va face sigur legătura între Liga națională și Divizia A. Mult succes domnule Buceschi, multă baftă la Brăila!”