De două ori norocoasă | Un portofel pierdut în Stațiunea Lacu Sărat, returnat proprietarei de un echipaj de jandarmi

Jandarmii brăileni au adus astăzi bucurie unei brăilence care deja aproape că își luase adio de la un portofel, și mai ales de la actele pe care le avea în acesta.
Despre găsirea și recuperarea acestuia relatează sergentul major Andreea Abăseacă, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Județean Brăila: „Colegii aflați în serviciu la Postul de Jandarmi din Stațiunea Balneoclimaterică Lacu Sărat au avut astăzi, 9 septembrie, în jurul orei 17:00, o misiune mai puțin obișnuită: un portofel pierdut trebuia să-și regăsească urgent proprietara. Ceea ce-l făcea de neprețuit nu erau banii din el, ci documentele personale ale proprietarei și, printre care și cardul de sănătate.
Portofelul a fost găsit, inițial, de un alt cetățean cu spirit civic care l-a predat de îndată colegilor noștri din stațiune. După ceva timp, a fost găsită și proprietara acestuia, care se afla prin zonă, căutându-și bunul personal pierdut într-o clipă de neatenție.
Portofelul a fost predat femeii, o brăileancă în vârstă de 53 de ani, în baza unui proces verbal, iar aceasta le-a mulțumit jandarmilor, cu o strângere prietenoasă de mână.”

Profitând de acest eveniment care, de această dată, a avut un final fericit, purtătorul de cuvânt al I.J.J. Brăila ține să recomande tuturor brăilenilor să fie cu mult mai atenți la bunurile personale, altfel riscând să le piardă definitiv: „Vă recomandăm să fiți vigilenți la bunurile personale! Nu întotdeauna se întâmplă să fie prin zonă oameni bine intenționați sau vreun echipaj de jandarmerie, poliție, etc.! Iar dacă sunteți cel care găsește un obiect pierdut, predați-l cât mai repede organelor abilitate, pentru a fi găsit posesorul. Cu siguranță, proprietarul are nevoie de acel obiect și îl caută neîncetat, mai ales când vorbim de documente personale ori bunuri de valoare.”

Sursă foto: Fb. Inspectoratul de Jandarmi Județean Brăila