Coji de semințe, gunoaie aruncate pe domeniul public, mizerie și nepăsare sancționate aspru de polițiștii locali brăileni

În perioada 02.09 – 05.09.2022, polițiștii locali brăileni au aplicat mai multe sancțiuni contravenționale unor persoane surprinse în timp ce încălcau prevederile în vigoare privind respectarea curățeniei pe domeniul public al Municipiului Brăila precum și normele de conduită socială.
„Mai precis, este vorba despre 13 persoane, cu vârste cuprinse între 16 și 64 de ani. Astfel, 4 persoane au fost surprinse în timp ce consumau semințe și aruncau cojile pe jos în părculețul de joacă pentru copii situat pe str. Radu Negru. Acestea au fost sancționate contravențional cu suma totală de 4.000 lei.”, susțin reprezentanții Poliției Locale Brăila în cadrul unui Comunicat de presă emis astăzi.
Potrivit sursei citate, alte 5 persoane au fost depistate în Parcul Monument, în timp ce fumau și aruncau chiștoacele pe jos, deși coșurile de gunoi se aflau la câțiva metri distanță. În acest caz s-au aplicat sancțiuni contravenționale în valoare totală de 4.000 lei. De asemenea, un bărbat care a fost surprins în timp ce ardea niște cabluri electrice (pentru a obține cupru din acestea), a fost sancționat contravențional cu suma de 1.000 lei.
Un alt brăilean, surprins în timp ce arunca, pe str. Celulozei, pe domeniul public, 6 saci plini cu deșeuri din sticlă și plastic, a fost sancționat contravențional cu suma de 1.000 lei. O altă brăileancă, ce nu a respectat somația aplicată anterior, de a-și igieniza imobilul și anexele gospodărești, deoarece gradul acestora de insalubritate creează disconfort vecinilor și le pune sănătatea în pericol, a fost sancționată contravențional cu suma de 1.000 lei.
De asemenea, un bărbat a fost sancționat cu suma de 300 lei, deoarece, în calitate de proprietar al unui câine, a lăsat patrupedul liber pe stradă, noaptea, și nu a luat măsuri în vederea prevenirii disconfortului provocat vecinilor prin lătrăturile acestuia.

Sursă foto: Poliția Locală Brăila