Semințe, gunoaie și indiferență | Amenzi de mii de lei aplicate de polițiștii locali

În data de 24.08.2022, polițiștii locali brăileni au aplicat mai multe sancțiuni contravenționale persoanelor surprinse încălcând prevederile în vigoare privind respectarea curățeniei pe domeniul public al Municipiului Brăila, precum și normele de conduită socială.
Mai precis, este vorba despre 9 de persoane, cu vârste cuprinse între 17 și 69 de ani. Astfel, 5 persoane au fost surprinse în timp ce consumau semințe și aruncau cojile pe jos, pe B-dul Al. I. Cuza și pe Str. Fața Portului. Acestea au fost sancționate contravențional cu suma totală de 4.500 lei.
Totodată, alte 3 persoane au fost depistate în timp ce aruncau diverse tipuri de deșeuri pe domeniul public, pe. Str. C. A. Rosetti și pe str. Plevna. Acestea au fost sancționate contravențional cu suma totală de 3.000 lei.
De asemenea, o altă persoană a fost sancționată cu suma de 500 lei deoarece, în calitate de proprietară a unui câine, nu a luat măsuri în vederea prevenirii disconfortului provocat colocatarilor prin lătrăturile patrupedului.