HC Dunărea Brăila va disputa primul meci, din noul sezon al Ligii Florilor Mol, cu CS Măgura Cisnădie

Pe data de 28 August 2022 este programată runda cu numărul I din cadrul Ligii Florilor Mol, tur competițional, sezon 2022/2023. Dunărea Brăila va întâlni CS Măgura Cisnădie, duminică, începând cu ora 18:00, la Sala Polivalentă ”Măgura Cisnădie”.
Meciul va putea fi urmărit LIVE pe canalul de Youtube al echipei Dunărea Brăila iar cei interesați pot urmări scorul și marcatoarele și pe pagina Federației Române de Handbal accesând link-ul: https://frh.ro/meci.php?id=74179 .
Între anii 2021-2022, cele două echipe au disputat față în față 5 meciuri, 2 dintre ele fiind câștigate de echipa brăileană. Ultima întâlnire a avut loc în data de 06.05.2022, la Brăila. Partida s-a încheiat în favoarea echipei din Cisnădie, scor final 19-22.

”Începem campionatul cu o deplasare la Cisnădie. Fetele noastre sunt pregătite pentru noul sezon, echipa este pusă la punct și decisă să joace numai la victorie. Campionatul românesc este unul dintre cele mai puternice campionate din lume. Va fi un sezon greu dar sunt convins că va fi spectacol iar publicul brăilean și nu numai, va avea ce vedea. Totodată, ne dorim să jucăm acasă cu câți mai mulți suporteri alături de noi. Așteptăm brăilenii în Sala Polivalentă pentru a striga împreună «HAI, DUNĂREA BRĂILA!»”

a declarat președintele HC Dunărea Brăila, Adrian Manole

Etapa a II-a este programată joi, 1 Septembrie 2022, la ora 17:30, în Sala Polivalentă din Brăila, împotriva echipei HC Zalău.
Liga Națională de handbal feminin 2022-2023, denumită din motive de sponsorizare Liga Florilor MOL, va fi a 65-a ediție a primului eșalon valoric al campionatului național de handbal feminin românesc, respectiv a 26-a ediție în sistemul Ligii Naționale. Competiția este organizată de Federația Română de Handbal (FRH).
Ca și în sezonul anterior, ediția 2022-2023 a Ligii Naționale se va desfășura cu 14 echipe. La încheierea competiției, echipele clasate pe locurile 13–14 vor retrograda direct, în timp ce echipele clasate pe locurile 11–12 vor disputa meciuri de baraj pentru menținerea în Liga Națională.
Astfel, echipele care participă în sezonul competițional 2022-2023 al Ligii Naționale de handbal feminin sunt: CS Rapid București, CSM București, SCM Râmnicu Vâlcea, CS Măgura Cisnădie, SCM Gloria Buzău, CS Minaur Baia Mare, CS Gloria Bistrița, HC Dunărea Brăila, HC Zalău, SCM Craiova, CSM Slatina, CS Dacia Mioveni 2012, CSM Galați, CSM Târgu Jiu.
Spre deosebire de edițiile anterioare, partidele ediției 2022-2023 vor fi televizate de canalele PRO TV și PRO Arena, în urma licitației organizate de Federația Română de Handbal. Contractul este valabil pentru o perioadă de patru ani și prevede dreptul de transmitere a câte două meciuri pe weekend.