13 sancţiuni contravenţionale în valoare de 7.400 lei, pentru tulburarea ordinii și liniștii publice, aplicate de polițiștii locali

În perioada 09 – 16.08.2022, Poliţia Locală Brăila a acţionat pe raza Municipiului Brăila, în conformitate cu competenţele conferite de Legea nr. 155/2010.
Cu privire la tulburarea ordinii și liniștii publice, polițiștii locali au constatat şi aplicat 13 sancţiuni contravenţionale în valoare de 7.400 lei, conform Legii nr. 61/1991 R.
Astfel, pentru consumul de băuturi alcoolice pe domeniul public în alte locuri decât cele autorizate, au fost depistate și sancționate contravențional 2 persoane, cu amenzi în valoare de 200 lei.
O persoană, în vârstă de 60 ani, din Brăila, s-a ales cu amendă în valoare de 100 lei, aceasta fiind depistată într-un părculeț de joacă pentru copii, consumând băuturi alcoolice, pe domeniul public, în loc neautorizat.
De asemenea, tot cu amendă în valoare de 100 lei, s-a ales și o altă peroană în vârstă de 48 ani, tot din Brăila, aceasta fiind depistată tot într-un părculeț de joacă pentru copii, consumând băuturi alcoolice, pe domeniul public, în loc neautorizat.
Pentru săvârşirea în public de acte, fapte sau gesturi obscene, proferarea de injurii de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică, să provoace indignarea cetăţenilor, ori să lezeze demnitatea acestora sau a instituţiilor publice, a fost depistat şi sancţionat contravenţional un brăilean, în vârstă de 26 ani, cu amendă în valoare de 700 lei, acesta fiind surprins de polițiștii locali în timp ce profera injurii, tulburând liniștea locatarilor.
Pentru refuzul unei persoane de a da relaţii pentru stabilirea identităţii sale, sau de a se prezenta la sediul poliţiei, la cererea ori la invitaţia justificată a organelor de urmărire penală sau de menţinere a ordinii publice, aflate în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au fost aplicate 7 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 3.500 lei.
În ceea ce privește tulburarea liniștii locatarilor în intervalele 22:00 – 08:00 și 13:00 – 14:00, de către orice persoană, prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori instrument muzical, 3 persoane au fost depistate și sancționate contravențional cu amenzi în valoare de 3.000 lei.