„Vacanţa din pridvorul bisericii”, program de tabere pentru elevi în Eparhia Dunării de Jos

Joi, 7 iulie 2022, la Centrul eparhial al Arhiepiscopiei Dunării de Jos, în cadrul şedinţei Permanenţei Consiliului eparhial, a avut loc o întrunire de lucru cu responsabilii din principalele centre catehetice parohiale din cele opt protopopiate ale eparhiei pentru proiectarea, planificarea şi organizarea programului de tabere pentru elevi din vara acestui an. În Arhiepiscopia Dunării de Jos, încă din anul 2018, în lunile iulie și august, la inițiativa Înaltpreasfinţitul Părinte Casian se desfășoară programul eparhial de tabere pentru elevi intitulat „Vacanţa din pridvorul bisericii”.
„Pe parcursul acestei veri, cu evitarea perioadelor caniculare, peste 2000 de copii, cu vârste cuprinse între 5 şi 18 ani, vor participa în 30 de centre parohiale din Arhiepiscopia Dunării de Jos la taberele organizate special şi structurate în trei categorii, după cum urmează: zi de zi (şcoală de vară), pe perioadă determinată de 4-7 zile şi ocazionale sau de o singură zi.”, a precizat public preotul consilier Rareş Bucur, purtătorul de cuvânt al Eparhiei Dunării de Jos.
Întrunirea preoțească, desfăşurată în Sala ”Episcop Chesarie Păunescu” a Centrului eparhial, a fost coordonată de ierahul Dunării de Jos, ierarhul exprimându-și aprecierea privind efortul preoţilor în câmpul pastoral-misionar îndreptat către copii şi tineri, subliniind totodată nevoia de dedicare şi consecvenţă a preoţilor în pastoraţia tinerilor.

De asemenea, „în cadrul întâlnirii, au fost identificate tipuri de activităţi religioase, cultural-artistice, filantropice şi recreativ-sportive, iar preoţii participanţi au oferit exemple de bună practică pe care le-au experimentat cu copiii din cadrul grupurilor catehetice parohiale”, a mai spus preotul consilier Rareş Bucur.
Expunerile preoţilor referitoare la activităţile de vacanţă din anii anteriori au creat un real schimb de experienţă benefic autoevaluării, dar şi proiectării unor activităţi cu mai mare impact educaţional în rândul copiilor şi tinerilor.

Sursă foto: Fb. Arhiepiscopia Dunării de Jos