Echipa Dacia Unirea Brăila s-a reunit luni pe Stadionul Municipal | „Băieții noștri turează motoarele la maxim!”

Luni, 4 iulie 2022, echipa Dacia Unirea Brăila s-a reunit pe Stadionul Municipal din Brăila cu un lot format din 28 de jucători.
„Fotbaliștii noștri au susținut un antrenament ușor, urmând ca în perioada următoare, aceștia să joace câteva meciuri amicale. Băieții noștri turează motoarele la maxim și sunt nerăbdători să înceapă noul sezon de Liga 3!”, au declarat public reprezentanții Dacia Unirea Brăila.
Marian Samuila, directorul sportiv al Daciei Unirea Brăila, după reunirea lotului de ieri, a declarat public că se încearcă construirea unui lot „cât mai omogen pentru Liga 3, numele de Dacia Unirea Brăila, cel mai vechi, și totodată cel mai important club din Brăila, ne obligă să avem numai obiective egale cu performanța. Ne dorim să constrium o echipă axată pe jucători tineri, și totodată să fie brăileni. Cu siguranță că va fi un campionat destul de greu de Liga 3, mai greu decât cel în care am promovat acum 2 ani pentru că atunci aveam un nucleu format din jucători cu experiență, iar acum suntem în reconstrucție, iar această reconstrucție la noi înseamnă să o luăm de la zero, pornim cu copii de 16, 17, 18 ani cu care trebuie să avem răbdare, să avem grijă de ei, să îi educăm și să le transmitem spiritul acesta de sacrificiu, de determinare și de luptă, mai pe scurt, tot ceea ce înseamnă Dacia Unirea Brăila.”
De asemenea, Marian Samuila a mai subliniat faptul că vor fi promovați cât mai mulți tineri din propriul centru de copii și junior: „O să merg în continuare pe a da credit tinerilor, mai ales că sunt crescuți și educați în acest club de mici și acesta este un lucru foarte important.”
Precizăm că în ședința din 28.06.2022 a Consiliului Județean Brăila a fost votat și aprobat proiectul de hotărâre inițiat de președintele Consiliului Județean Brăila, Francisk Iulian Chiriac, privind aprobarea finanțării programului sportiv “Dacia Unirea Brăila – Fotbal și Comunitate” 2022 al Asociației “Fotbal Club 1919 Dacia Unirea Brăila”. Valoarea finanțării acordate este de 478.627,51 lei.

Sursă foto: Fb. Dacia Unirea Brăila