Sute de vizireni prezenți la sărbătorirea „Zilei Comunei Viziru”

Zi de mare sărbătoare pentru vizirenii din întreaga lume, veniți să sărbătorească împreună „Ziua Comunei Viziru”, eveniment organizat miercuri, 29 iunie 2022, pe stadionul din localitate.
La acest eveniment a fost prezent și prefectul județului Brăila, Iulian Timofei, care a dat curs invitației Primăriei Comunei Viziru, condusă de primarul social – democrat Ana-Cornelia Măcrineanu, de a participa la festivitățile ocazionate de Ziua comunei, un eveniment foarte important pentru comunitatea locală.
Alături de reprezentantul Guvernului în teritoriu au participat la manifestări și senatorul Ion Rotaru, deputații Mircea Florin şi Niță Nicu, președintele Consiliului Județean Brăila, Francisk Iulian Chiriac, împreună cu cei voi vicepreşedinți Ionel Epureanu și Ionuț Dobre, precum şi consilieri județeni și municipali din partea organizației PSD Brăila.
“Cu o istorie ce se întinde pe parcusul a câteva secole, comuna Viziru a reuşit de-a lungul timpului să treacă peste numeroase provocări şi să depăşească greutăţi. De fiecare dată, aţi reuşit să duceţi treaba la bun sfârşit împreună, indiferent de etnie şi confesiune.
Tot împreună, dar de această dată mă refer la sprijinul nemijlocit pe care Consiliul Judeţean Brăila îl oferă comunităţilor locale, am convingerea că se va continua dezvoltarea economică pentru cei care locuiesc aici, pe aceste meleaguri bine-cuvântate.
În calitate de Prefect al judeţului, vă asigur de toată disponibilitatea instituţională de a sprijini echipa Primăriei Comunei Viziru să ducă la bun sfârşit munca şi proiectele pe care şi le-a asumat, şi pentru care dumneavoastră, prin vot deschis, i-aţi acordat mandatul.
Închei urându-vă petrecere frumoasă și multă sănătate. La mulţi ani şi Doamne ajută!”
, s-a adresat prefectul Iulian Timofei celor peste 1.000 de vizireni care au venit să participe la spectacolul organizat de Ziua Comunei Viziru.

În cadrul festivităților, primarul UAT Viziru, Ana-Cornelia Măcrineanu i-a înmânat prefectului Iulian Timofei o plachetă pentru a marca momentul aniversar.
Localitatea Viziru a fost înființată în anul 1462, pe timpul domniei lui Vlad Țepeș, iar ulterior i s-a alăturat, de-a lungul istoriei, și satul Lanurile, formând în prezent cea mai mare comună de pe raza județului Brăila, Comuna Viziru.