Jandarmii brăileni vor supraveghea desfășurarea în siguranță a hramului Mănăstirii Măxineni!

Jandarmii brăileni sunt o prezență deja continuă la diferite evenimente, organizate pe diferite teme la nivelul județului Brăila, acest lucru ducând evident la desfășurarea în siguranță a acestor acțiuni.
Vineri, 24 iunie a.c., în ziua Sărbătorii „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul”, efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Brăila vor asigura măsurile de ordine publică la Mănăstirea Măxineni, cu prilejul hramului lăcașului.
În zi de mare sărbătoare ortodoxă, Mănăstirea Măxineni, unul dintre cele mai importante repere istorice ale județului Brăila, își sărbătorește ocrotitorul spiritual. Jandarmii vor fi alături de credincioșii sosiți la lăcașul de cult, pentru siguranța acestora, pe timpul desfășurării manifestărilor religioase, au precizat reprezentanții IJJ Brăila în cadrul unui Buletin Informativ, emis în data de 23 iunie 2022.
Potrivit sursei citate, la această misiune, vor fi prezente și efective din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brăila și Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dunărea” al Județului Brăila.
Pentru evitarea producerii unor evenimente nedorite, jandarmii brăileni recomandă pelerinilor să aibă în vedere următoarele lucruri:
• Să manifeste răbdare, să respecte indicaţiile jandarmilor şi să evite implicarea în conflicte de orice natură;
• Să solicite sprijinul jandarmilor aflaţi în proximitate, în cazul în care sunt martorii săvârşirii unor fapte de natură antisocială;
• Părinţii sunt rugaţi să supravegheze cu atenţie sporită copiii, pentru a evita situaţiile de rătăcire şi pentru a preveni eventualele accidente;
• Să acorde o atenţie sporită bunurilor şi obiectelor personale (genţi, poşete, bagaje).

Susă foto: Fb. Inspectoratul de Jandarmi Județean Brăila