Doliu în sportul brăilean. Pugilistul Costică Dafinoiu a spus adio acestei lumi!

Doliu în sportul brăilean. Pugilistul Costică Dafinoiu (născut 6 februarie 1954, loc. Viziru, jud. Brăila) laureat cu bronz la Olimpiada de la Montreal din 1976, a trecut calea către îngeri.
El a fost antrenor în cadrul Clubului Sportiv Municipal Brăila, afirmându-se în lumea boxului încă de la vârsta de 16 ani, când a și devenit campion național la juniori, la numai un an de când debutase în sport. În anul 1969, Costică Dafinoiu s-a înscris la secţia de box a CS „Progresul” Brăila, primul său antrenor fiind Gheorghe Lică, renumit pentru descoperirea de viitori campioni.

Primul mare turneu de box la care a participat a fost Cupa „Prietenia”, desfășurată la Galați în anul 1973, iar în anul1974 a participat, în premieră, la Turneul Internațional „Centura de Aur”, care a avut loc la București.
În anul 1976, pugilistul brăilean a făcut parte din delegația României care a participat la Jocurile Olimpice de la Montreal, unde a cucerit medalia de bronz la categoria semigrea, 81 kg.

Costică Dafinoiu s-a retras din activitatea competițională în anul 1981, primind totodată și titlul de Maestru al sportului.
Apreciat de comunitatea brăileană pentru rezultatele sale remarcabile, înregistrate pe parcursul vieții, în anul 2019, Costică Dafinoiu a devenit cetățean de onoare al Municipiului Brăila.
„Dumnezeu să te odihnească în pace Dafinoiu Costică! Vei rămâne în inimile noastre ca un adevărat campion, caracter, om și mai ales prieten. Viitoarele generații de sportivi își vor aminti cu drag de tine.”, a transmis Vasile Cîtea, președintele Federației Române de Box.

Sursă foto: Fb. Dafinoiu Costica