Ministrul Grindeanu: „Vreau ca anul acesta să fie semnate contractele pentru toate cele 13 loturi ale A7, finanțate prin PNRR!”

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii, vicepremierul Sorin Grindeanu, a anunțat astăzi că au fost semnate primele două contracte ce vizează demararea lucrărilor la Autostrada 7.
„Două contracte extrem de importante pentru începerea lucrărilor la A7 (Autostrada Moldova) au fost semnate, astăzi, la Buzău!”, a spus ministrul Grindeanu într-o declarație publică.
Potrivit precizărilor sale, primul contract este cel de finanțare pentru 63 de km ai sectorului de Autostradă Ploiești – Buzău, cu o valoare de peste 3,8 miliarde de lei (fără TVA), contract finanțat prin PNRR.
Al doilea contract, semnat tot astăzi, este contractul de “Execuție lucrări Autostrada Ploiești – Buzău, Lot 2, Mizil – Pietroasele, km 21+000 – km 49+350”. Lungimea acestui lot de autostradă este de 28,35 km, și include construcția a 20 poduri, iar perioada de garanție a lucrărilor este de 10 ani, potrivit informațiilor făcute publice de CNAIR.
„Asocierea de constructori români și bulgari care a câștigat contractul, cu o valoare de 1,24 de miliarde de lei (fără TVA), trebuie să finalizeze lucrările în 20 de luni.
Întreaga autostradă Ploiești-Buzău este formată din 3 loturi:
• Lotul 1 (Dumbrava – Mizil): 21 de km;
• Lotul 2 (Mizil – Pietroasele): 28,35 de km;
• Lotul 3 (Pietroasele – Municipiul Buzău): 13,90 km.
Vreau ca anul acesta să fie semnate contractele pentru toate cele 13 loturi ale A7, finanțate prin PNRR!”
, a mai declarat Sorin Grindeanu, Ministrul Transporturilor și Infrastructurii.
După finalizarea celor trei loturi, Autostrada Ploiești – Buzău va contribui la reducerea timpului de deplasare între localitățile Ploiești și Buzău și va asigura o mai bună conectivitate la nivel regional.

Sursă foto: Fb. Sorin Grindeanu