Concursul național de pian „Virtuozii” 2022, organizat la Brăila, și-a premiat căștigătorii!

Marele Premiu şi Trofeul Concursului naţional de pian „Virtuozii”, ediţia a XIII-a, au fost câştigate de Neamţu Maria-Diana, din Constanţa.
Şcoala Populară de Arte „Vespasian Lungu” Brăila a organizat, în perioada 27-28 Mai 2022, cea de a XIII-a ediţie a Concursului Naţional de Pian “Virtuozii”, ediţie la care s-au înscris 100 de concurenţi cu vârste cuprinse între 5 şi 16 ani proveniţi din: Brăila, Bucureşti, Buzău, Călăraşi, Constanţa, Focşani, Galaţi, Iaşi, Târgovişte, Tecuci. Manifestarea a fost realizată cu sprijinul Consiliului Judeţean Brăila şi al Primăriei Municipiului Brăila.
Participanţii, împărţiţi pe categorii de vârstă, şi-au pus în valoare talentul şi buna pregătire de specialitate în cadrul a trei (sub)secţiuni: dedicată participanţilor care studiază pianul în şcoli populare de artă, centre culturale, cămine culturale, case de cultură, sistem privat; cea care a inclus participanţi proveniţi din şcoli şi licee cu profil vocaţional (pian); cea rezervată grupurilor formate din doi elevi.
„Câştigătoarea Marelui Premiu şi Trofeului Concursului Naţional de Pian «Virtuozii 2022» este Neamţu Maria-Diana, în vârstă de 13 ani, de la Colegiul Naţional de Arte «Regina Maria» Constanţa, profesor Dăşanu Inga.
Măiestria concurenţilor s-a concretizat prin acordarea a 35 Premii I, 24 Premii II, 24 Premii III şi 10 Menţiuni. La acestea s-au adăugat Premii speciale – pentru cea mai bună interpretare a unei piese româneşti şi pentru expresivitate.”
, a precizat Gigi-Cristian Morozan, managerul Şcolii Populare de Arte „Vespasian Lungu”.
Palmaresul concursului se regăseşte pe http://www.vespasianlungu.ro.
Totodată, organizatorii competiției muzicale mulţumesc tuturor celor care au contribuit la succesul manifestării: concurenţi, cadre didactice, părinţi, conducători ai instituţiilor participante, membri ai juriului și parteneri media.