Caravana Educației, un ambițios program gândit de organizația Tinerilor Social Democrați la nivel național, a ajuns și în Județul Brăila

Județul Brăila a fost, două zile la rând, gazda echipei Caravanei Educației, un ambițios program gândit de către organizația Tinerilor Social Democrați la nivel național. Acțiunea își propune să vină în ajutorul elevilor de clasa a VIII-a, în sensul că le oferă 10 lecții gratuite, online, la limba română și matematică, generând astfel plus valoare sistemului de învățământ românesc.
La evenimentul organizat la nivelul județului Brăila au participat, președintele Consiliului Județean, Francisk Iulian Chiriac împreună cu vicepreședintele Ionel Epureanu, prefectul județului Brăila, Iulian Timofei, consilieri județeni, precum și membrii Organizației de Tineret a PSD Brăila.
Ținta Tinerilor Social Democrați o reprezintă preponderent elevii din mediul rural, care au nevoie de sprijin pentru a trece cu bine peste prima provocare importantă din viața lor: Examenele Evaluării Naționale.
Președintele PSD Brăila, senatorul Ion Rotaru: ”Evaluarea Națională este un pas important în cariera educațională a fiecărui elev, iar prin intermediul organizației Tinerilor Social Democrați a fost gândit, iar acum suntem la faza de implementare, un plan și un program ambițios prin intermediul căruia oferim un sprijin real elevilor claselor terminale din ciclul gimnazial, în perspectiva examenului de Evaluare. Programul Caravanei a fost stabilit de așa manieră încât să nu afecteze orarul elevilor, așa încât întâlnirile în cadrul Caravanei au avut loc după orele de program. Mă bucură faptul că avem, aici, lângă noi pe toți cei care se implică direct în succesul copiilor comunității noastre, și mă refer aici la părinți, primarii localităților gazdă din județul nostru, autorități locale și, nu în ultimul rând, cadre didactice. Pentru că trăim în era digitalizării, după data de 20 mai îi invit pe elevii care vor susține Examenele Naționale să acceseze pagina oficială web a «Caravanei Educației» pentru a urmări planul video de lecții gratuite oferite de către Tineretul Social Democrat”.
Cezar Stancu, coordonatorul proiectului Caravana Educației: ”Acțiunea implementată de către organizația de tineret a PSD a fost gandită în contextul înregistrării unei rate mari de abandon școlar în mediul rural. Până acum am parcurs în jur de 20 de județe și avem în plan să depășim pragul de 30 de județe care vor fi implicate în acest program. Vreau să mulțumesc lui Mihai Ghigiu, președintele TSD, dar și secretarului general al TSD România, Adrian Marius Rîndunică, pentru că fără implicarea lor directă în ceea ce înseamnă organizarea din teritoriu, acest proiect cu siguranță ar fi fost mult mai greu de implementat”.
Mihai Ghigiu, președinte interimar al TSD România: ”Caravana Educației este un proiect național lansat de TSD cu scopul de a promova educația, o prioritate asumată de tinerii social democrați. Caracterul total inedit al activității și elementul central al caravanei îl va reprezenta autocarul TSD, branduit cu logoul organizației și denumirea proiectului. Prin intermediul lui, dorim să ajungem în cât mai multe locuri din țară. Le mulțumesc tuturor colegilor care pun umărul la proiectele TSD”.

Cei care sunt interesați de aceste cursuri pot accesa site-ul web http://www.caravanaeducatiei.ro pentru a putea beneficia de programul gratuit de meditații.
După Brăila, următorul popas al caravanei este Constanța.