“Sacru și Profan în gravura europeană a secolelor XV-XIX” – premieră expozițională la Muzeul eparhial din Galați

Vineri, 6 mai 2022, de la ora 14:00, Muzeul Istoriei, Culturii și Spiritualității Creștine de la Dunărea de Jos va fi gazda expoziției “Sacru și Profan în gravura europeană a secolelor XV-XIX”, a anunțat Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Dunării de Jos într-un mesaj dat astăzi publicității.
Conform sursei citate, expoziția este organizată de Muzeul eparhial în parteneriat cu Muzeul Național Brukenthal și Asociația culturală pictor Octavian Smigelschi și aduce în fața publicului aproximativ 100 de lucrări grafice realizate de cei mai cunoscuți artiști ai lumii: Durer, Rubens, Da Vinci, Titian, Rembrandt, Piranesi, Van Dyck, Teniers, Veronese, Goltzius, Goya, Velasquez, Callot, Boucher ș.a.
“Este prima expoziție organizată în România și printre singurele din Europa centrală dintr-o colecție privată care aduce în fața publicului cei mai importanți artiști europeni.”, a declarat curatorul expoziției, dr. Alexandru Constantin Chituță.
Expoziția, susține sursa citată anterior, va putea fi vizitată în Sala de expoziții temporare “Sergiu Dumitrescu”, în perioada 6 mai – 31 iulie 2022, de marți până sâmbătă, între orele 09:00 – 17:00.