Au început înscrierile pentru participarea la Festivalul Concurs de Muzică Folk „Seară de Mai”!

Timp de două zile, 20 și 21 mai 2022, la Casa Memorială “Petre Ștefănescu-Goangă”, va avea loc Festivalul Concurs de Muzică Folk „Seară de Mai”, ajuns la cea de a XI-a ediție.
Festivalul este organizat de Casa de Cultură a Municipiului Brăila, Primăria Municipiului Brăila în parteneriat cu Asociaţia Clubul de Turism “Proilavia” și reunește tineri din Brăila care doresc să-și afirme potențialul artistic în domeniul creației și interpretării muzicii folk.
Concursul, potrivit informațiilor făcute publice de organizatori, este structurat pe două categorii de vârstă, 9-14 ani și 15-25 ani, participanții urmând să interpreteze două piese, la alegere, fie din repertoriul național și internațional, fie din repertoriul personal.
Înscrierea participanţilor, conform regulamentului de concurs, are loc în intervalul 2–17 mai 2022, inclusiv, orele 09:00 – 16:00, pe baza completării formularului de înscriere la sediul Casei de Cultură a Municipiului Brăila din Piața Poligon nr. 2.
Regulamentul, formularul de înscriere şi alte informaţii privind condiţiile de participare în cadrul ediţiei a XI-a a Festivalului Concurs „Seară de Mai” se regăsesc pe site-ul instituţiei: www.culturabraila.ro sau pot fi consultate la sediul instituției din Piața Poligon nr. 2.
Preselecţia participanţilor va avea loc miercuri, 18 mai 2022, începând cu orele 17:00, iar vineri, 20 mai 2022, de la ora 18:00, va avea loc concursul pe cele două categorii de vârstă.
Premierea câștigătorilor se va desfășura sâmbătă, 21 mai 2022, cu începere de la ora 18:30, în cadrul unei Gale a Laureaților, care va include și un recital al cantautoarei Florentina Bănică Bianca, câștigătoarea ediției a X-a a Festivalului „Seară de Mai”, din anul 2019.