Ziua Forțelor Terestre, omagiată la Brăila la Complexul Comemorativ al Eroilor Neamului

În data de 29.04.2022, la Complexul Comemorativ al Eroilor Neamului a avut loc ceremonia militară dedicată sărbătoririi Zilei Forțelor Terestre, cea mai cuprinzătoare și reprezentativă categorie de forțe a armatei, al cărei patron spiritual este Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruință.
Și-au adus omagiul și au depus coroane și jerbe de flori prefectul județului Brăila, Iulian Timofei, reprezentanți ai Primăriei, Consiliului Județean, Asociației Naționale Cultul Eroilor „Regina Maria”, filiala „Stan Poetaș”, Asociației Naționale a Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere din Arma Geniu „Mihai Viteazul”, garnizoanei Brăila, militari aparţinând Brigăzii 4 Asistenţă a Forţelor de Securitate S.U.A. – US 4th Security Forces Asisstance Brigade.
În semn de apreciere pentru îndeplinirea ireproșabilă a misiunilor și obținerea de rezultate meritorii în procesul instruirii, șeful Statului Major al Forțelor Terestre a conferit Emblema de Onoare a Forțelor Terestre și Emblema de Merit „În Serviciul Armatei României” unor subofițeri din cadrul Brigăzii 10 Geniu.
Șeful de stat major al Brigăzii 10 Geniu „Dunărea de Jos”, colonelul Adrian Robert Gheorghe, a premiat loturile sportive participante la „Cupa Forțelor Terestre”.
Activitatea s-a încheiat cu defilarea militarilor și onorul Muzicii Militare a garnizoanei Brăila.

Plt. adj. pr. Stelică Mocanu

Foto: Plt. adj. pr. Stelică Mocanu