Gala Laureaților celei de-a IV-a ediții a Festivalului Concurs “Întâlnirea Umoriștilor”

Casa Memorială “Petre Ștefănescu-Goangă” va găzdui, sâmbătă, 7 mai 2022, începând cu ora 17:30, Gala Laureaților celei de a patra ediții a Festivalului Concurs “Întâlnirea Umoriștilor”, manifestare organizată de Casa de Cultură a Municipiului Brăila, în colaborare cu Cenaclul Umoriștilor Brăileni (C.U.B.) “Ștefan Tropcea”.
În cadrul Galei vor fi prezenți câștigătorii concursului lansat în luna martie a acestui an. Au răspuns provocării 40 de umoriști din țară și din Republica Moldova, care au trimis lucrări pe cele două secțiuni ale concursului.
Pentru secțiunea “Umor pe rime” (poezie umoristică și distihuri absurde) a fost aleasă tema “Picior… literar”, iar pentru secțiunea “Proză scrută” (schiţă umoristică și aforisme) tema a fost “Picioare… în general”.
În preambulul manifestării va avea loc vernisajul expoziției de portrete caricaturizate “Amprente Florinești” a artistului plastic Florin Gabriel Călin.
Festivalul Concurs “Întâlnirea Umoriștilor” se dorește a fi un eveniment anual, competitiv şi are drept scop cultivarea literaturii umoristice – fabula, poezia epigramatică, schița umoristică, aforismul – în literatura de gen a urbei.