Cehul “Boro” Aspiridis, noul preparator fizic al HC “Dunărea” Brăila

Boris Aspiridis (32 ani), originar din Ostrava (Republica Cehă), fost jucător de handbal (extremă dreaptă, selecționat în naționala universitară a Cehiei, și-a încheiat cariera sportivă la HC Zlín) a semnat cu HC “Dunărea” Brăila. Cehul a fost preparator fizic al clubului Minaur în perioada august 2018 – decembrie 2020. Acesta a răspuns de pregătirea ambelor echipe de handbal, masculin și feminin, precum și de cea a juniorilor de la Academia Minaur.
După plecarea de la clubul Minaur în decembrie 2020, Boro s-a ocupat de pregătirea fizică a campioanelor Slovaciei la handbal feminin, Iuventa Michalovce.
Palmares preparator fizic:
· 2020 – locul 3 în Campionatul României (Minaur Baia Mare)
· 2021 – locul 2 în Liga MOL (Campionatul Ceho-Slovac), Iuventa
· 2021 – locul 1 în Campionatul Slovaciei, Iuventa Michalovce
· 2021 – locul 10 în Campionatul European U19 (CZE)
Cursuri de specialitate:
· 2018 – Youth Strengt Training, Prague
· 2019 – EPI L1 – Elite performance institute – S&C Course, Prague
· 2020 – Nicole Rodriguez – Youth Strength/ Conditioning preparation, Ostrava
· 2020 – Nicole Rodriguez – Linear Speed & Max Strength in Sport, Ostrava
· 2022 – EPI – Youth Strength & Conditioning, Prague

”Sunt foarte încântat să fac parte din acest proiect ambițios pe care clubul l-a pregătit pentru sezoanele următoare. De asemenea, mă bucur că mă întorc în România după puțin timp. După părerea mea, Liga Românească este una dintre cele mai solicitante ligi din punct de vedere fizic din lumea handbalului. Sarcina mea va fi să pregătesc jucătoarele din punct de vedere al forței și al condiției fizice, astfel încât să fie competitive pentru a ocupa primele poziții în clasament. Apreciez foarte mult oferta clubului și aștept cu nerăbdare să devin parte din ea.”

Boris Aspiridis

Pregătirea fizică și sănătatea jucătoarelor sunt foarte importante pentru îndeplinirea obiectivelor și tratăm cu cea mai mare seriozitate aceste aspecte astfel încât problemele cu accidentările din acest sezon să nu se mai repete. Pregătirea fizică a sportivilor este unul dintre cei mai importanți factori ai antrenamentului sportiv, în scopul obținerii performanțelor.