Scrioșteanu: „Drumul de intrare în țară dinspre Bulgaria arată corespunzător anilor în care ne aflăm”

„Drumul de intrare în țară dinspre Bulgaria arată corespunzător anilor în care ne aflăm.”, a anunțat Ionel Scrioșteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, în cadrul unui mesaj făcut public marți, 19 aprilie 2022, pe o rețea de socializare.
„Am ținut să particip la recepția lucrării, pentru că am avut o colaborare foarte bună cu toți cei implicați. Acesta este un exemplu de cum se poate derula un contract de execuție de drum, de bună calitate, înainte de termen. Mulțumesc, PORR Construct, pentru seriozitate și implicare, mulțumesc proiectantului East Water Drillings, dar și responsabililor din partea beneficiarului CNAIR, precum și autorităților locale, respectiv Consiliul Județean și Primăria Giurgiu.”, a mai spus secretarul de stat, Ionel Scrioșteanu, în mesajul său de marți.

Parcări moderne pe ambele sensuri de circulație ale drumului, la km 2+500

Cei care intră și ies din Bulgaria au la dispoziție, de astăzi, și două parcări, dotate cu grupuri sanitare, parcările având o suprafață de cca. 17.500 mp, ce cuprinde 33 de spații de parcare pentru camioane și tiruri și 35 de spații de parcare pentru autoturisme.
Conform precizărilor făcute de Ionel Scrioșteanu, drumul de legătură DN 5 km 60+500 – Șoseaua de Centură – Pod Prieteniei km 61+400, în lungime 5,72 km a fost finalizat înainte de termen și dat în circulație la data de 20 decembrie 2021.
„Este prima «autostradă nemțească» din România, un drum expres realizat din beton rutier, care s-a așternut prin turnare continuă.”, a mai specificat Ionel Scrioșteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor și Infrastructurii.

Sursă foto: Fb. Irinel Ionel Scriosteanu