2.500 lei amendă dată de polițiștii locali unui brăilean care a depozitat 16 mc de deșeuri în curtea unui bloc

Sursă foto: Poliția Locală Brăila

În perioada 01.04.2022 – 18.04.2022, polițiștii locali brăileni au aplicat mai multe sancțiuni contravenționale persoanelor surprinse consumând semințe de floarea soarelui și aruncând cojile pe jos, în cele mai multe cazuri în parcuri sau locurile de joacă pentru copii.
Astfel, au fost sancționate contravențional 16 persoane, cu amenzi în valoare totală de 14.000 lei. În aceeași perioadă, în părculețele de joacă destinate copiilor au fost depistate fumând 21 de persoane, acestea fiind sancționate contravențional cu suma totală de 2.450 lei.

Sancțiune contravențonală pentru nesupravegherea unei minore

Tot într-un parc de joacă pentru copii, din cartierul Hipodrom, în data de 18.04.2022, în jurul orei 21:00, o minoră a fost surprinsă în timp ce se urcase pe o masă de tenis și dansa în fața altor tineri, care o însoțeau. Minora a fost condusă la domiciliu, mama acesteia fiind sancționată contravențional cu suma de 100 lei, pentru nesupravegherea minorei.
De asemenea, polițiștii locali din cadrul Compartimentului Protecția Mediului al Poliției Locale Brăila au intervenit în cazul unui bărbat în vârstă de 49 de ani care, în curtea improvizată în fața apartamentului său, de la parterul unui bloc de pe Aleea Mugurilor, strânsese grămezi întregi de tot felul de deșeuri, deranjând vecinii și punându-le în pericol sănătatea.
Bărbatul a fost sancționat contravențional cu suma de 2.500 lei iar la fața locului au sosit și reprezentanți ai SUPAGL Brăila care, împreună cu lucrători aparținând unei societăți de salubrizare, au ridicat nu mai puțin de 16 mc de deșeuri din locația respectivă.