Voiaj dinamic și plin de experiențe pentru elevii militari aflați la bordul navei-școală „Mircea”

În data de 24 martie 2022, nava-școală “Mircea” a plecat din portul militar Constanța în primul marș de instrucție internațional din acest an.
94 de elevi militari de anul I se află la bordul velierului care, împreună cu instructorii lor, vor fi plecați pe mare aproximativ 2 luni, urmând să sărbătorească Paștele alături de românii din Castellón, Spania, și să acosteze în 5 porturi.
Pe tot timpul voiajului, elevii se instruiesc zilnic pentru a deveni mai buni, mai pregătiți pentru cariera aleasă, cea de maistru militar în marină.

„A fost un sfârșit de săptămână dinamic și plin de experiențe și senzații noi pentru elevii militari aflați la bordul navei-școală „Mircea”, în primul marș de instrucție internațional din anul acesta. Încă de la plecarea din portul militar Constanța, vremea a ținut cu noi și ne-a oferit o mare neobișnuit de liniștită pentru această perioadă a anului. Grație vremii frumoase, elevii militari s-au putut bucura pe deplin de tranzitarea strâmtorilor Bosfor și Dardanele.”, au relatat reprezentanții Ministerului Apărării Naționale într-un mesaj făcut public în data de 2 aprilie pe o rețea de socializare.
Conform informațiilor oferite de aceeași sursă, într-un alt mesaj făcut public in data de 3 aprilie, „Instrucția continuă în ritm alert, la bordul navei-școală „Mircea”, în Marea Egee”.
Mai multe detalii despre călătoria celor 94 de tineri temerari și instructorii lor, puteți afla accesând link-ul https://www.armataromaniei.ro/blog/articles/view/727

Sursă foto: Fb. Ministerul Apărării Naționale