Pivotul Liliana da Silva Venancio s-a alăturat echipei HC Dunărea Brăila

Liliana da Silva Venancio (26 de ani) este originară din Angola, are 1,91 m și performează la echipa Primeiro de Agosto și echipa națională a Angolei. Liliana a participat la Campionatul Mondial de handbal feminin din 2015 din Danemarca, la Jocurile Olimpice de vară din 2016 de la Rio și din 2020 de la Tokyo.
Printre performanțele acesteia se numără și medaliile de aur cu Echipa Națională a Angolei la Campionatul African de handbal feminin 2016 și 2018.
Liliana da Silva nu este străină publicului brăilean, aceasta participând în anul 2019 la competiția Trofeul Carpați, organizată de Federația Română de Handbal în Sala Polivalentă din Brăila, câștigând locul I alături de echipa națională a Angolei. Jucătoarea a semnat contract pe o perioadă de 12 luni cu posibilitate de prelungire.

”Sunt foarte bucuroasă că am ocazia de a mă alătura echipei din Brăila sezonul viitor și să merg în Europa pentru a mă dezvolta mai departe în carieră. Aștept cu nerăbdare să descopăr liga românească, pe care o știu puternică și să întâlnesc toți fanii și oamenii din jurul clubului din Brăila. Voi face tot posibilul pentru a obține rezultate bune la club și abia aștept să îndeplinesc obiective mari cu noile mele coechipiere.”

Liliana da Silva Venancio