Sâmbătă, ”Ziua porţilor deschise” la Instituția Prefectului Județului Brăila

Instituția Prefectului Județului Brăila organizează sâmbătă, 2 aprilie 2022, în intervalul orar 10:00 – 14:00, la sediul din Piața Independenței, nr. 1, evenimentul intitulat „Ziua porţilor deschise”, organizat cu ocazia Zilei Instituției Prefectului.
Agenda manifestării cuprinde, în principal, turul instituției, vizitarea biroului prefectului județului Brăila, precum și a sălilor în care se desfășoară ședințele de lucru. Cu participarea elevilor, se va desfășura și o ședință a Colegiului Prefectural Onorific al Copiilor. De asemenea, în cadrul evenimentului va avea loc Expoziția ”Autoportret cu Floare” realizată de elevi ai liceului de Artă ”Hariclea Darclee”.
Pe tot parcursul manifestării, Inspectoratul de Poliție Județean Brăila, Inspectoratul de Jandarmi Județean Brăila, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Dunărea” al Județului Brăila amenajează standuri de prezentare a echipamentelor folosite în cadrul acțiunilor operative.
Data de 2 aprilie a fost instituită, conform Legii nr. 348/2018 ca Ziua Instituției Prefectului. Marcarea „Zilei Instituției Prefectului” are ca raţiune principală crearea unui eveniment simbolic, pentru a reaminti că administrația publică este în slujba cetățenilor și pentru a recunoaște rolul Instituției Prefectului la dezvoltarea țării noastre din punct de vedere economic, cultural și social.
Acest eveniment are ca scop familiarizarea cetățenilor cu aspectele specifice activităţii de administrație publică şi stabilirea unor relaţii de încredere între cei care înfăptuiesc administrația publică și cetățeni.