„Caravana de Bine” – Circa 200 de persoane din Movila Miresii au beneficiat de consultații și investigații medicale gratuite

Circa 200 persoane din localitatea Movila Miresii au beneficiat în acest weekend de peste 460 consultații și investigații medicale gratuite în cadrul „Caravanei de Bine” a Societății Naționale de Cruce Roșie din România.
În cursul zilei de duminică, 27 martie 2022, prefectul județului Brăila, Iulian Timofei, a vizitat cabinetele medicale amenajate în Sala de Sport a Școlii Gimnaziale din Movila Miresii, unde a discutat cu medicii specialiști voluntari care le-au oferit localnicilor consultații și investigații medicale gratuite.

“Organizarea acestei acțiuni este una foarte bună, la fel și locația aleasă pentru amenajarea cabinetelor medicale. Îi felicit pe toți voluntarii implicați în acest proiect ambițios, bine primit de comunitatea locală.”

Iulian Timofei, prefect Județul Brăila

Reprezentantul Filialei Crucea Roșie Brăila, Florica Focșa, a apreciat că, pe parcursul celor două zile de popas al Caravanei de Bine la Movila Miresii, s-a reușit acordarea de consultații și investigații medicale gratuite pentru aproximativ 200 de persoane.
Primarul UAT Movila Miresii, Dumitru Panțuru, a insistat, la rândul său, asupra impactului pozitiv asupra comunității al acestei acțiuni și a punctat că are o colaborare excelentă, de mai mulți ani, cu structura teritorială a Societății Naționale de Cruce Roșie din România.

„Transmit cele mai calde mulțumiri, admirația și respectul meu, oamenilor care au făcut posibilă această activitate! Mulțumesc medicilor, asistenților, voluntarilor, Școlii gimnaziale, pentru efortul și munca lor deosebită, pentru devotament, profesionalism și implicare!”

Dumitru Panțuru, primar Comuna Movila Miresii

Precizăm că proiectul umanitar „Caravana de Bine”, lansat în luna februarie 2022, este dedicat persoanelor vulnerabile din mediul rural cărora le oferă acces gratuit la screening medical pentru depistarea unei game largi de patologii de medicină generală, medicină internă, oftalmologie, cardiologie, diabetologie. Caravana face parte din Campania națională de promovare a sănătății în comunitățile rurale și este implementată de Crucea Roșie Română cu sprijinul financiar al United States Agency for International Development (USAID), prin intermediul apelului global al Federației Internaționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie (IFRC).