Consumul de băuturi alcoolice pe domeniul public, în loc neautorizat, atrage după sine sancțiuni contravenționale

În perioada 08 – 15.03.2022, Poliţia Locală Brăila a acţionat pe raza Municipiului Brăila, în conformitate cu competenţele conferite de Legea nr. 155/2010. Poliţiştii locali au constatat şi aplicat, în acest interval de timp, 159 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 50.895 lei.
Cu privire la tulburarea ordinii și liniștii publice, polițiștii locali brăileni au constatat şi aplicat 8 sancţiuni contravenţionale în valoare de 1.800 lei, conform Legii nr. 61/1991.
Astfel, pentru consumul de băuturi alcoolice pe domeniul public, în alte locuri decât cele autorizate, au fost depistate și sancționate contravențional 3 persoane, cu amenzi în valoare de 300 lei.
Un brăilean, în vârstă de 72 ani, a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 100 lei, acesta fiind depistat consumând băuturi alcoolice pe domeniul public, în loc neautorizat.
Un alt bărbat, în vârstă de 40 ani, tot din Brăila, s-a ales cu amendă în valoare de 100 lei, el fiind depistat, în timp ce se afla într-un părculeț de joacă pentru copii, consumând băuturi alcoolice pe domeniul public, în loc neautorizat.
O altă persoană, în vârstă de 53 ani, tot din Brăila, a fost sancționată contravențional de către polițiștii locali cu amendă în valoare de 100 lei, aceasta fiind depistată consumând băuturi alcoolice pe domeniul public, în loc neautorizat.
Pentru tulburarea fără drept a liniștii prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigăte sau larmă, a fost depistat și sancționat contravențional un brăilean, în vârstă de 23 ani, cu amendă în valoare de 200 lei, pentru tulburarea liniștii publice prin strigăte și larmă în imobilul în care locuiește.
Pentru refuzul unei persoane de a furniza date pentru stabilirea identității sale sau de a se prezenta la sediul poliției, la cererea justificată a organelor de menținere a ordinii publice, aflate în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au fost depistate și sancționate contravențional 2 persoane, cu amenzi în valoare de 1.000 lei.
De asemenea, în același interval de timp menționat inițial, polițiștii locali brăileni au desfășurat diferite acţiuni pe linia cerşetoriei-vagabondaj. Astfel, în urma acțiunilor desfășurate pe linia depistării persoanelor care apelează la mila publicului şi a persoanelor care vagabondează pe raza Municipiului Brăila, au fost depistate 4 persoane. Dintre acestea au fost sancționate contravențional 2 persoane, cu amenzi în valoare de 300 lei. Celelalte persoane au fost îndepărtate din zonă, fiind în evidența Poliției Locale Brăila.