Consultări lunare cu reprezentanții industriei turismului și ai mediului de afaceri românesc. Secretarul de stat brăilean, Florin Sergiu Dobrescu, a prezidat ședința

Florin Sergiu Dobrescu, secretar de stat în Ministerul Antreprenoriatului și Turismului, a prezidat astăzi, 8 martie 2022, consultările lunare cu reprezentanții industriei turismului și ai mediului de afaceri românesc, consultări ce s-au desfășurat în cadrul Ministerului Antreprenoriatului și Turismului.
„Am prezidat astăzi, la sediul Ministerului Antreprenoriatului și Turismului, consultările lunare cu reprezentanții industriei turismului și ai mediului de afaceri românesc. Acestea au scopul de a întări parteneriatul public-privat.
În cadrul primei runde de consultări, am urmărit și discutat îndeaproape calendarul de acțiuni agreat pentru dezvoltarea și promovarea turismului românesc. De asemenea, am dezbătut și subiecte precum facilitățile fiscale acordate drept compensație pentru pierderile suferite ca urmare a efectelor pandemiei Covid-19, dar și modalitățile de protecție a mediului de afaceri de profil în fața creșterii prețului la energia electrică și gaze natural.”, a precizat liberalul Florin Sergiu Dobrescu, potrivit unui Comunicat de Presă emis marți, 8 martie 2022.
Secretarul de stat brăilean a mai declarat că cea de-a doua întâlnire de astăzi s-a concentrat asupra programelor pe care ministerul, din care face parte, le va implementa anul acesta: „Cea de-a doua întâlnire s-a concentrat asupra programelor pe care ministerul le va implementa anul acesta. O prioritate imediată este ediția a treia a programului Start-Up Nation, care, conform termenului avansat, va fi lansată în perioada aprilie-mai.
Am reiterat în cadrul dialogului rugămintea ca persoanele interesate să transmită propuneri și sugestii pentru definitivarea procedurii de implementare, aflată în prezent în dezbatere publică.”

Secretarul de stat în Ministerul Antreprenoriatului șiTurismului, Florin Sergiu Dobrescu, a mai spus că un alt subiect discutat, tot astăzi, a fost impactul pe care conflictul din Ucraina îl are asupra activităților economice locale.
„Am realizat o scurtă inventariere a celor mai pregnante dificultăți cu care se confruntă antreprenorii români ca urmare a situației geopolitice. Am subliniat însă mesajul că România este atât o țară, cât și o destinație sigură. De asemenea, inițiativele private de a veni în ajutorul refugiaților au fost apreciate și încurajate.”, ne-a mai informat liberalul Florin Sergiu Dobrescu.